Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, 13 - 19 Haziran 2016 tarihleri arasında Fransa’nın Nantes kentinde organize edilecek 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri’nde A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başarılı olacağına inandığını söyledi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Rio Olimpiyatları Elemeleri için hazırlıklarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı antrenman ile sürdürdü. Antrenman öncesinde Federasyon Başkanı Harun Erdenay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar hiçbir takımımız takım sporlarında olimpiyat kotasını geçmeyi başaramadı. İnşallah kadın milli takımımız bunu bir ilk olarak yapacak. 13 - 19 Haziran'da Fransa'da yapılacak elemeler sonunda ben takımımızın olimpiyatlarda yer alacağına inanıyorum. 3 oyuncumuz daha katılacak ve onlarla beraber çarşamba günü Slovenya'ya gidilecek." şeklinde konuştu.

Başantrenör olarak Ekrem Memnun'un tekrar göreve getirilmesiyle ilgili de Başkan Erdenay, "Galatasaray döneminde yoğun bir şekilde çalıştığı için milli takımdan affını istemişti ve ayrılmıştı. Fakat daha sonra Aziz hoca takımın başına geçti. Ekrem Memnun daha sonra Galatasaray ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshettikten sonra biz de bu takımı önümüzde olimpiyatlarda ve Avrupa şampiyonsında en iyi dereceyi yakalayacak hocanın Ekrem Memnun olacağına inandığımız için onunla anlaştık." ifadelerini kullandı.
Cihan
Kaynak: cha