Avustralya’da düzenlenen U23 Sualtı Dünya Şampiyonası’nı zirvede tamamlayarak üst üste 2. kez dünya şampiyonu olan Türkiye U23 Sualtı Milli Takımı, yurda döndü. Kafileyi çok sayıda taraftar karşıladı.

Avustralya’da düzenlenen U23 Sualtı Dünya Şampiyonası’na favori olarak giden ve otoriteleri şaşırtmayarak, şampiyonluğa uzanan Türkiye U23 Sualtı Milli Takımı, yurda döndü. Atatürk Havalimanı’na inen kafileyi çok sayıda taraftar, bayraklarla ve çiçeklerle karşıladı. Kupa ve madalyayla aprondan çıkan Türkiye Sualtı Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Zorlu bir turnuvaydı. Alnımızın akıyla çıktık. Kupayla gidip, kupayla döndük. Herkese çok teşekkür ediyorum. Biz en az gol yiyen ve hiç yenilmeyen bir takımız. Eleme maçlarında sadece 1 gol yedik. Mağlubiyeti değil, gol yemeyi bile kabul etmeyen bir takımız. Favori gidip kupayı alıp geri döndük. Çocuklara, antrenörlere, velilere, ailelere herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kupayla gittik, kupayla döndük”

Takım Antrenörü Kadir Kırlıoğlu, bu kupayı daha önce hiçbir takımın 2 kez üst üste almadığını ifade ederek, “Bu çok iyi bir başarı. İnşallah bu başarının devamı gelecek. En az gol yiyen ve en fazla gol atan takımız. Ne rakiplerin atak yapmasına izin verdik, kendi inancımızla sürekli atak yaptık. Namağlup dünya şampiyonu olduk. Önümüzdeki ay Avrupa’da büyükler şampiyonası var, inşallah oradan da kupayla döneceğiz” dedi. Turnuvanın en golcü isimlerinden olan Sina Demirtaş ise, “Bizim için güzel bir organizasyon oldu. Bu bir takım sporu ve kişilerin performansı önemli değil. Vatanımıza milletimize armağan olsun” ifadelerini kullanırken, Efecan Ay da, “2015 şampiyonluğunu bu sene koruduk ve inşallah 2019’da da aynı kupayı götürdüğümüz gibi kazanacağız. Temennimiz 3’üncü şampiyonluk. Dünyada 2 kez üst üste şampiyonluğu kazanmak bir ilk. Bizim amacımız bu sayıyı 3 yapmak” dedi.

Kafile, toplu fotoğraf çektirdikten sonra havalimanından çıkış yaptı.
Kaynak: iha