Kano branşında adından söz ettirmeye başlayan Bursa’nın ev sahipliğinde ilk kez, 07-08 Ekim 2017 tarihlerinde İznik Gölünde düzenlenecek Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonasında 101 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Su sporlarında adından söz ettirmeye başlayan Bursa’da Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonası heyecanı yaşanacak. Türkiye Kano Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesiyle işbirliğiyle, Bursa ilk kez 07-08 Ekim 2017 tarihlerinde İznik Gölünde düzenlenecek Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Son yıllarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün öncülüğünde Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın desteğiyle kampüs içindeki Göbelye Göleti’nde başlatılan çalışmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mihraplı Park’ta yaptırılan uluslararası nitelikteki kano parkuruyla birlikte hızlanan çalışmalar sonunda düzenlenecek olan Şampiyonada 101 sporcu madalya mücadelesi verecek.

11 ilden 18 kulübe bağlı sporcuların katılacağı Şampiyona öncesi Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı ile Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Özyıldırım ve İsmail Pınarbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Şahin, “Kano branşı Bursa’da son yıllarda büyük bir ivme kazanmıştı. Yönetime gelen Federasyon Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Hasan Özyıldırım ve Federasyon Yönetimindeki diğer üyelerin desteğiyle Bursa hem düzenlenen organizasyonlar hem Mihraplı Park’ta yaptırılan uluslararası nitelikteki kano parkuruyla birlikte kanonun merkezi oldu. Bursa’da ilk kez Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonası yapılacak. Daha önce Büyükşehir Belediyesiyle birlikte Bursa’nın ilk resmi kano müsabakasını 2013 yılında Uluabat Gölünde yapmıştık. Bu vesileyle Sayın Başkanımıza ve Yönetim Kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da kano branşında Türkiye’de nadir olan bir tesisi Bursa’ya kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi. Kano branşına destek veren İl Müdürü Şahin ve Bursa’ya uluslararası nitelikteki kano parkurunu kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Federasyon Başkanı Alper Cavit Kabakçı ise, kano branşının güçlenmeye devam ettiği Bursa’dan milli sporcu yetiştireceklerini vurguladı.
Kaynak: iha