26-29 Mayıs tarihlerindeki Turkcell Platinum Bosphorus Cup Boğaziçi yarışı 30 ülkeden 100 tekne ve bin sporcu katılımıyla gerçekleşti. Organizasyonda yarın yapılacak şamandıra yarışlarının ardından gümüş kupa sahibini bulacak.

Dünyanın dört bir yanından gelen yabancı yelkencilerin yanı sıra, Türkiye’nin farklı şehirlerinden de onlarca ekip yarışa katıldı. Ekipler arasında Pirhana/Ladies ekibiyle 5 kadın yelkenci, Mustafa Öncü’nün dümenciliğinde yarışarak dikkatleri üzerine çekti. Dolmabahçe-Tarabya arasındaki Boğaziçi parkurunda yarışan yelkenliler, yarışı Tarabya Koyu önündeki finiş hattında bitirdiler.

HIZ REKORTMENİ BOĞAZ’DA UÇTU

Bu yılki Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın konuğu, 15 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip trimaran Hydros ve ekibi oldu.
Ulaştığı 31,46 knot (58 km) hızla dünyanın en hızlı yelkenli tekneleri arasında bulunan ve Turkcell’in benzersiz 4.5G hızını temsil eden Hydros’la İstanbul Boğazı da ilk kez böyle bir tekneye ev sahipliği yapmış oldu.

Yarış, BC Live iPhone uygulaması ve www.bosphoruscup.org internet sitesinin yanı sıra, Turkcell Platinum uygulaması üzerinden de canlı seyredildi.

Sporseverler, Turkcell’in 4.5G teknolojisiyle devreye soktuğu yeni dönem yayıncılığın öncüsü LTE Broadcast ile yarışı farklı kamera açılarından izleme şansına sahip olurken Tam Burada servisi ile de yelkenlilerin konumlarını bir harita üzerinden takip edebildi.

HEYECAN DEVAM EDİYOR

Turkcell Platinum Bosphorus Cup tüm hızıyla devam ediyor. 29 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek şamandıra yarışlarının ardından aynı gün gümüş kupa yeni sahibini bulacak. 4 günlük zorlu mücadele Setur Kalamış Marina’daki 15. Yıl Özel Kupa Töreni ile sona ererken şampiyon ekibe, 1 yıl boyunca evinde sergilemek üzere meşhur Turkcell Platinum Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası takdim edilecek.



Cihan
Kaynak: cha