Türkiye Atletizm Federasyonu’nun düzenlediği TAF Turkcell Küçükler Atletizm Müsabakalarında mücadele eden Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı, Edirne’de yapılan 37 takım ve 205 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda takım halinde 2. olarak büyük bir başarıya imza attı.
Geçen hafta sonu Türkiye’nin 8 farklı ilinde, 414 takım ve 2 bin 484 sporcunun iştirakiyle yapılan müsabakaların Edirne grubunda mücadele eden Osmangazi Belediyesi Küçük Kızlar Atletizm Takımı, 37 takım ve 205 sporcunun mücadele ettiği müsabakalarda takım halinde 2. oldu. 2003 ve 2004 doğumlu sporcuların yer aldığı müsabakalar sonunda 2. olan Osmangazi Belediyesi küçükler atletizm takımı sporcuları, elde ettikleri bu başarı ile, Kocaeli’nde yapılacak olan ve 48 takımın mücadele edeceği yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Osmangazi Belediyesi Küçükler Atletizm Takımı’nda hedef, Kocaeli’nde yapılacak müsabakalar sonunda ilk 16’ya kalıp Konya’da yapılacak olan finallere katılmak.
Küçükler Atletizm Takımını elde ettiği başarıdan dolayı kutlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sporla Gelişen Bursa, Sağlıklı Yetişen Nesiller’ sloganıyla, spora ve sporcuya yönelik yaptığımız yatırımların meyvelerini allıyor olmak, bizleri çok mutlu ediyor. Çocuklarımız, kendilerine imkan sağlandığında neler başarabileceklerini bir kez daha gösterdi. Antrenörleri başta olmak üzere sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.
Kaynak: iha