İstanbul Akvaryum, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlere örnek olacak bir gösteriye ev sahipliği yapacak. Tüpsüz dalış gerçekleştiren serbest dalış branşında Türkiye şampiyonu ve Türkiye rekortmeni olmuş, milli sporcu Birgül Erken’in bayrama özel dans koreografisi ile su altında nefesler tutulacak.

Dalış sporunu her yaştan insana sevdirebilmenin önemine dikkat çekmek için İstanbul Akvaryum 17 Mayıs Salı günü saat 11.00’de spor ile genç kalan ve gençlere örnek olan dalış rekortmeni Birgül Erken’i ağırlayacak. Su altında dakikalarca nefessiz bir şekilde Gençlik ve Spor Bayramı ruhunu yansıtacak özel bir dans hikayesini sergileyecek olan Erken, şehrin içinde binlerce tehlikeli deniz canlısı arasında hem dalışı deneyimleyecek hem de genç dalgıçlarla muhteşem bir gösteri ile kendine hayran bırakacak. Aynı anda göze ve ruha hitap edecek bir su altı hikayesi ile bağımsızlık mücadelesini Samsun'dan başlatan Mustafa Kemal Atatürk'e atfen 19 Mayıs ruhu yaşatılacak.

SU ALTINDA KARANLIKTAN AYDINLIĞA İSTİKLAL MÜCADELESİ CANLANDIRILACAK

Su altında karanlıktan aydınlığa uzanan istiklal mücadelesinin anlatılacağı gösteride suyun akışı ve İstanbul akvaryum dalgıçlarının, tehlikeli canlılarının eşliğinde bu tarihsel sürecin uyanış hikayesi canlandırılacak.

17 Mayıs Salı günü 11.00’da İstanbul Akvaryum ana tankının önünden Akvaryum ziyaretçilerinin de izleyebileceği serbest dalış rekortmeninin tüpsüz dalışı sualtında muhteşem bir görsel şov sunarak gençleri sualtı sporları için cesaretlendirecek.
Cihan
Kaynak: cha