Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak Antalyaspor’da Teknik Direktör Jose Morais şoku yaşanıyor.
Geçtiğimiz haftalarda beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan ve 12 gün boyunca takımının başında yer alamayan Portekizli Teknik Direktör Jose Morais’e doktorları Sivas’a gitmesine izin vermedi. 50 yaşındaki teknik adama doktorlar, Sivas’ın rakım olarak yüksek bir kent olduğu, basınçlı ve soğuk havanın etkisi ile yeniden beyin kanaması tehlikesi geçirebileceğini ve bu yüzden Sivas’a gitmemesi gerektiğini ifade ettiler. Doktorların, bundan sonraki hayatı için de uçakla yolculuk etmesinin sakıncalı olduğunu iletti. Antalyaspor’un 50 yaşındaki teknik adamı karayolunu kullanmak istemesi talebine de doktorların olumsuz yanıt verdi.
Kırmızı-beyazlı takımın teknik direktörü Jose Morais, 3 Şubat’ta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve burada kendisine beyin kanaması teşhisi konulmuştu. 12 günlük tedavi sürecinin ardından taburcu olan deneyimli teknik adam, ligin ikinci yarısında oynanan Fenerbahçe ve Eskişehirspor maçlarında takımının başında yer alamamıştı. Deneyimli teknik adam ligde en son Antalya’da oynanan Çaykur Rizespor maçında takımının başında yer almıştı.
Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, Sivasspor maçı ile 3. kez takımının başında yer alamayacak. Kırmızı-beyazlılar, Teknik Direktör Morais olmadan çıktığı 2 maçta 1 galibiyet, 1’de yenilgi aldı.
Teknik Direktör Morais’in sağlık durumuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, “Teknik direktörümüz Jose Morais, sağlık sorunları nedeniyle bu maçta bizimle olamayacak. Kendisi bizimle gelmek istedi ancak doktorlar bu durumun sakıncalı olacağını kendisine iletti. Kendisi de bu nedenle oldukça üzüntülü” dedi.
Kaynak: iha