A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda geçen sene başında görev alan başantrenör Ekrem Memnun, tekrar göreve getirildi. Ekrem Memnun, hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak olduğunu söyledi.

3-19 Haziran tarihlerinde Fransa’nın Nantes kentinde organize edilecek 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak A Milli Kadın Basketbol Takımı teknik heyeti ve oyuncu kadrosu medyanın karşısına çıktı.

Abdi İpekçi Spor Salonu basın toplantı odasında gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ve Başantrenör Ekrem Memnun, açıklamalarda bulundu.

Sportif Direktör Barbaros Akkaş, geçen sene Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörlüğü de yapan Ekrem Memnun'u göreve getirdiklerini ancak Avrupa şampiyonası grup eleme maçlarının sezon ortasına gelmesinden dolayı iki tarafa da faydalı olamayacağı şeklindeki düşüncesiyle görevinden istifa ettiğini hatırlatarak, "Geçen yıl Ekrem hoca iki işi yapmanın zor olacağını söylemişti. Aynı yapı içinde Aziz hocayla Avrupa şampiyonası eleme grubu oynadık. Aynı şekilde gitme planımız vardı. Ekrem Memnun'un Galatasaray ile olan sözleşmesi karşılıklı olarak sona erdi. Biz de bir takımla anlaşmaması dolayısıyla oturup belirlenen plan doğrultusunda kendisiyle sözleşme imzaladık." şeklinde konuştu.

EKREM MEMNUN'UN HEDEFİ OLİMPİK KOÇ OLMAK

Ekrem Memnun ise yaptığı açıklamada, geçen sezon federasyonla uzun vadeli bir plan yaptıklarını ancak Avrupa şampiyonası eleme maçlarının sezon içinde olmasından dolayı konsantrasyon sıkıntısı yaşayacağı için milli takımdan ayrıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Kulübümle misyonumu doldurmuş olduğumu görmemden dolayı milli takımla uzun vadeli planlar yaptık. İlk ve tek konsantrasyonumuz bu yönde. Geçmişi başarılarla dolu Türk Milli Takımı oyuncularıyla, tüm organizasyon gücümüzle, federasyonun birikimiyle bunu yapmaya çalışacağız. Olmazsa olmazımız olimpiyatlara gitmek. Daha önce çeyrek final oynamıştık, şimdi olimpiyatlarda bunun üstüne çıkmak istiyoruz. Herkesin pozitif katkısıyla bu süreci atlattıktan sonra yeni yapılanma olabilir."

Her spor adamının olimpik koç olmak isteyeceğini de kaydeden Memnun, "Olimpiyat antrenörü olmak her spor adamı için kolay bulunmayacak bir fırsat. Daha önce bunu başaran oyuncularımız ve antrenörlerimiz oldu. Şimdi bayrak bizde. Olimpiyat antrenörü olmak önem verdiğim bir hedef." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik heyet basın mensuplarına poz verdi.

MİLLİLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ

Bu arada basın toplantısından sonra milliler, olimpiyat elemeleri için hazırlıklarına Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptıkları antrenman ile devam ettiler.

Çalışmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutuldu. Antrenman öncesinde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdanay, basketbolculara yönelik motivasyon konuşması yaptı.
Cihan
Kaynak: cha