Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri’ni sahiplerine dağıttı.
Ataköy’de Olimpiyatevi’nde gerçekleşen ödül töreninde konuşmaların ardından ödüller dağıtıldı. Ödül alan kişi, takım ve kuruluşlar şöyle:
2015 Türkiye Fair Play Ödülleri şöyle:
Sportif Fair Play Davranış Dalında
Büyük Ödül: Bursaspor U-11 Futbol Takımı
Korrikulu futbolcular durumu 1-1’e getiren golün sevincini yaşarken, maça hızlı başlayan Bursaspor’un minikleri attığı golle 2-1 öne geçti. Bu duruma pişman olan Bursasporlu oyuncular, yapılan santradan sonra kalelerini rakiplerine açtı. Ancak Korrikulu futbolcu topu boş ağlar yerine direğe vurunca göz yaşlarını tutamadı. Bursasporlu oyuncular bunun üzerine santranın tekrarlanmasını istedi ve yine aynı örnek davranışta bulundu.
Şeref Diploması
Beşiktaş Futbolcusu Necip Uysal: Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 4 Nisan 2015’te oynanan Spor Toto Süper Lig’deki derbi maç öncesinde yapılan seremonide 6 yaşındaki bir çocuk, Necip’in önünde sahaya Fenerbahçe formasıyla çıktı. Çocuk, Necip’in elini tutunca "Ben sana düştüm ama Fenerbahçeliyim. Artık Beşiktaşlı mı oldum?" diyerek ağlayınca Necip, "Hayır, sakın üzülme. Sen hala Fenerbahçelisin. Benim elimi tuttun diye, artık ben Fenerbahçeliyim" diye çocuğu teselli etti. Necip, bu davranışıyla ödülün sahibi oldu.
"Kariyer Dalında" büyük ödülü FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik aldı. "Tanıtım Dalında" büyük ödülü Türkiye Atletizm Federasyonu kazandı. "Toplumsal Fair Play Ödülü"nü ise Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile Gaziantep Üniversitesi almaya hak kazandı.
Kutlama Mektubu: Nihan Güneyligil (Galatasaray Kadın Voleybol Takımı oyuncusu), Sinan Güler (Galatasaray Odeabank oyuncusu), Yalçın Çetin (TRT Spor spikeri)
Sportif Kariyer Dalı
Büyük Ödül: Şenes Erzik (FIFA İcra Kurulu Üyesi)
Şeref Diploması: Beytullah Eroğlu (Engelli milli yüzücü), Mahmut Yavuz (Yüzbaşı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı)
Kutlama Mektubu: Dr. Ayten Berkalp (Fenerbahçeli eski sporcu), Esin Kıratlı (Tenis hakemi), Özlem Akduran (Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı)
Sportif Tanıtım Dalı
Büyük Ödül: Türkiye Atletizm Federasyonu
Şeref Diploması: Fikret Kadıoğlu (Beden Eğitim Öğretmeni)
Kutlama Mektubu: Ekrem Ercan (Büyükçekmece Ahmediye Cami İmamı), Erdinç Kartal (Büyükçekmece Ahmediye Muhtarı), Yrd. Doç. Dr. Cenk Temel (Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi), Pervin Avşar (Beden Eğitimi Öğretmeni)
Toplumsal Fair Play
Büyük Ödül: Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Gaziantep Üniversitesi
Kaynak: iha