Sivas’ta, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü dolayısıyla Saadet Partisi ve Sağlık-Sen tarafından hoşaf dağıtıldı.

Kent meydanında toplanan Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanlığı üyeleri ile Sağlık-Sen üyeleri, Çanakkaleyi ve Çanakkale şehitlerinin cephede imkansızlıklar yüzünden beslenmek için tüketmek zorunda kaldıkları üzüm hoşafına dikkat çekmek için vatandaşlara üzüm hoşafı dağıttı. Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Mihriban Geldi, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Geldi, Çanakkale ve İstanbul düşmesin diye İslam coğrafyasından binlerce insanın düşman mermilerine kendilerini siper ettiğini ifade ederek, “Biz ecdadımızla iftihar ettiğimiz kadar, ceddimizin de bizimle iftihar etmesi için çalışmamız gerekiyor. Çanakkale Geçilmez’i dağa taşa yazmakla olmuyor. Bir zafer günü de olsa, acı da olsa; Çanakkale’nin sinsice geçildiğini görmek ve bilmek gerekiyor. Tek dişi kalmış garbın afakının sanal büyüsüne kapıldıkça, onlarla dost oldukça, onları taklit ettikçe, iş birliği yaptıkça geçildi Çanakkale” dedi.

Daha sonra ise Sağlık-Sen tarafından açılan stantta konuşan Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, Çanakkale Zaferinin önemine dikkat çekerek, “Bu ülke için Çanakkale’de birlikte ölmeyi başarmış ecdadın torunları olarak öncelikle birlikte yaşamayı ve mücadele etmeyi başarmamız gerekir. Nasıl ki Osmanlı, İslam dünyasının son kalesi ise Türkiye’de günümüze İslam dünyası ve dünya mağdurlarının tek umududur. Çanakkale’de başaramadıkları işgali o günün acısını içinde yaşatıp tekrar deneyen dış güçler ve içimizdeki işbirlikçi hainlere verilen en iyi cevap birlik ve beraberliğimizdir” dedi. Okunan duaların ardından şehitler için vatandaşa hoşaf dağıtıldı.
Kaynak: iha