Kızılay Derneği Siirt Şubesi, özel bir hastanenin desteğiyle düzenlediği iftar etkinliğinde 10 kez kan bağışında bulunan 30 gönüllüye madalya verdi.
Kızılay Derneği tarafından "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" kutlamaları kapsamına bir restoranda verilen iftar programına Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, Ak Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, İl Müftüsü Faruk Arvas ve çeşitli sivil toplum örgütleri katıldı.
İftar sonrası düzenlenen etkinlikte konuşan Kızılay Derneği Siirt Şubesi Başkanı Yener Tanık, Kızılay’ın 2020 yılında ülkenin kan ihtiyacının tamamını kan gönüllülerinden karşılamayı, afete hazırlık konseptinde bölgede bir model olmayı amaçladığını söyledi.
Siirt’te 2016 yılı yarısında hastanelerden gelen kan ihtiyacının 2 bin 984 ünite olduğunu belirten Tanık, bin 882 ünite kan ihtiyacının gönüllü bağışçılardan alındığını, 2 bin 480 ünitenin ise kan merkezlerinden veyahut diğer illerden karşılandığını söyledi.
Kızılay’ın gücünü halktan aldığını belirten Siirt Valisi Mustafa Tutumaz ise, ümit kaynakları olan Kızılay’ın nerede bir sıkıntı var ise orada olduğunu söyledi.
Daha sonra 10 kez kan bağışında bulunan 30 kişiye protokol üyeleri tarafından belge ve bronz madalya verildi.
Etkinlik, 14 Haziran dünya gönüllü kan bağışçılar günü anısına pasta kesilmesi ve İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okunmasıyla sona erdi.
Kaynak: iha