Baltimore'da şehrin en büyük köprüsünün yıkılması ve altı kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan gemi kazasının ardından nakliye sigortası ödemeleri açısından rekor ödemeler bekleniyor.

Bugüne kadar meşhur kazalar, 2012'de Costa Concordia yolcu gemisinin batması ve 2021'deki Ever Given olayı, bu yüzyıldaki en büyük kayıplar olarak göze çarpıyor, ancak ilk tahminler, Salı günü 9.962 teu Dali konteyner gemisinin dahil olduğu olağanüstü kazanın toplam maliyetinin, bu kayıpları gölgede bırakabileceği yönünde.

Morningstar DBRS'nin küresel sigorta derecelendirmelerinden sorumlu genel müdürü Marcos Alvarez dün Reuters'e verdiği demeçte, "Baltimore Limanı'ndaki blokajın süresine ve iş kesintisi teminatının niteliğine bağlı olarak, sigortalı zararların toplamı 2 ila 4 milyar dolar arasında olabilir" dedi. 

 Karşılaştırıldığında, 12 yıl önce İtalya açıklarında 32 kişinin ölümüyle batan Costa Concordia gemisi, yaklaşık 2 milyar dolarlık sigorta tazminatına yol açmıştı.

Marmara’daki gemi faciasından 70 gün sonra bir ceset daha bulundu Marmara’daki gemi faciasından 70 gün sonra bir ceset daha bulundu

Maritime Executive

Editör: Nermin İstikbal