YEŞİL PATRİK DÜNYA KORUYUCUSU OLDU

BM basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa'da "Yeşil Patrik" olarak tanınan Patrik Bartholomeos, UNEP tarafından çevreye en duyarlı dini lider olarak "dünya koruyucusu" unvanını taşımaya layık görülen yedi isim arasında yer aldı.

Açıklamada, bir Ege adasında doğan Patrik Bartholomeos'un, öncülük ettiği seminerler ve diyaloglar yoluyla insanoğlu ve tabiat arasında uyumun sağlanması için ahlaki ve manevi güçlerin seferber edilmesine olan ihtiyacı tartışmaya açtığı kaydedildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos'un çevreye dair başarıları arasında özellikle denizlerin korunmasına yönelik düzenlediği Sultanbet sempozyumlar gösterildi. "Din, Bilim ve Çevre" ana teması altında düzenlenen bu sempozyumların en sonuncusunun "Hazar Denizi-İnsanlar ve Gelenekleri Buluşturmak" başlığını taşıdığı ve bu sempozyumlarla aynı zamanda Hıristiyan ve İslam inançları arasında bir anlayış ve diyalogun kurulmasının da amaçlandığı belirtildi.

Yaptıkları çalışmalar ve bu konuda gösterdikleri liderlik ile "dünya koruyucusu" unvanı verilen yedi kişi arasında şunlar da yer aldı: Bhutan Kralı Jigme Singye Wangchuk ve halkı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merhum Şeyhi Zayed Bin Sultan El-Nahyan, Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Thabo Mbeki, Meksika eski Çevre Bakanı Julia Carabias Lillo, Kanada'dan Sheila Watt-Cloutier, Zhou Qiang ve bütün Çin Gençlik Federasyonu.

Patrik Bartholomeos ve ödüle layık görülen diğer çevreciler için 19 Nisan günü New York'taki BM merkez binasında bir ödül töreni düzenleneceği kaydedildi.

Kaynak:A.A

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim