TÜPRAŞ'TA DEVLER YARIŞACAK

İkinci kez "görücüye çıkan" Tüpraş'ın yüzde 51'lik bölümünün blok satışına ilişkin ihale dev şirketlerin yarışına sahne olacak.

Tüpraş'ta 4'ü yerli 8'i yabancı olmak üzere şimdiye kadar 12 firma veya konsorsiyuma şartname satıldı. Şimdiye kadar şartname alan yerli şirketler içinde Zorlu Grubu, POAŞ, OYAK ve Opet'in olduğu belirtilirken, 8 yabancı şirket ya da konsorsiyumun da şartname satın aldığı belirtiliyor.

Şartname alan yabancı şirketler arasında Rusya'dan Repsol, Polonya'dan PKN, Hindistan'dan IOC, İtalya'dan ENI Spa, Avusturya'dan OMV, ABD'den içinde finansör ve operatörlerin yer aldığı ortak girişim grupları ile Shell'in bulunduğu öğrenildi.

Tüpraş ihalesine ilişkin Kaçak Bahis şartnamelerin satışına, 3 Mayıs'tan itibaren başlanırken, yatırımcılar 20 bin dolar karşılığı buna sahip olabiliyor.

Tüpraş ihalesine katılabilmek için ön yeterlilik şartı aranırken, 22 Haziran 2005 ön yeterlilik için son başvuru tarihi olarak belirlendi. İhalede, 1-29 Temmuz 2005 tarihleri arasında elektronik ortamda data room süreci işleyecek, bu sürece katılacak yatırımcılar da 50 bin dolar ödeyecek.

Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için 30 milyon dolar tutarında geçici teminat alınacak. Tekliflerin, en geç 2 Eylül 2005 günü saat 16.00'ya kadar İdare'ye teslimi gerekiyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim