Siyah renkte akan ve balık ölümlerinin yaşandığı Asi Nehri’ndeki kirliliği araştıran Hatay Valiliği, sorumluluğun Suriye’deki zeytinyağ fabrikalarına ait olduğunu duyurdu. Valilik, hazırlanan raporu Dışişleri Bakanlığı’na da gönderdi.

Lübnan’da doğan, Suriye ve Türkiye topraklarından geçerek Akdeniz’e dökülen Asi Nehri, son günlerde simsiyah bir görüntüye büründü. Asi Nehri’nin Türkiye’ye girdiği bölgede ve özellikle denize döküldüğü yerde ciddi bir kirlilik var. Nehirin akıntı olmayan bölümlerinde balık ölümleri yaşanıyor.

Nehirdeki kirliliğin nedenini araştıran Hatay Valiliği, sorumlunun Suriye’deki zeytinyağ fabrikaları olduğunu ortaya çıkardı.

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, “Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’yle birlikte bir çalışma yaptık. Numuneler alındı, incelemeler yapıldı. İncelemeler sonucunda kirliliğin Suriye’deki zeytinyağ fabrikalarının atıklarıyla meydana geldiği belirlendi” dedi.

Antakya Belediye Başkanı Ahmet Yeloğlu, “Biz burada göletler yapmayı düşünüyoruz. Nehirle ilgili önemli planlarımız var. Biz böyle çalışmalar içindeyken sorumsuz davranışların nehri bu hale getirmesi bizi üzüyor” diye konuştu.

Hatay Valiliği hazırladığı raporu, Asi Nehri’ndeki kirlilikle ilgili Suriye tarafında girişimde bulunulması için Dışişleri Bakanlığı’na gönderdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim