Makien adlı yatın tayfaları, internet günlüklerine 12 Ağustos tarihinde muhteşem bir doğa olayına şahit olduklarını yazdılar.  Pasifik Okyanusu'nda Tonga adası yakınlarından Fiji sahillerine doğru giderken şahit oldukları manzarayı yalnızca iki geminin gördüğünü belirten tanıklara göre, deniz sulanı yeni bir bir volkanik ada doğurdu.  

Blog sitelerine bir volkanik adanın doğuşuna tanık olan ilk insanlar olduklarını yazan 'Maiken' adlı yatın tayfaları, önce suyun yüzünde beliren taşları gördüklerini söylediler. Suda yüzen 'ponza taşları'nın denizin yüzeyinde bir örtü oluşturduğunu söyleyen tayfalar, fotoğraflarını çektiklerini taşlardan topladıkları örnekleri iddialarına delil olarak gösteriyorlar.  Kendileri taşları toplamaya dalmışken bir kaç yüz metre sürüklenen gemilinin su filtresini dolduran volkanik küller nedeniyle durduğunu belirten denizciler, tam esnada sulardan volkanik bir ada yükseldiğini dile getirdiler...

Resmi makamlar henüz olayı doğrulayan bir açıklama yapmadılar ama Fijili girişimciler, toplanan volkanik taşları şimdiden satışa çıkarttılar.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim