NUSRAT'IN MAYINI İMHA EDİLDİ

Çanakkale Savaşlarında önemli bir rol oynayan ve düşman gemilerine geçit vermeyen Nusrat mayın gemisinin mayınlarından patlamamış bir tanesi balıkadamlar tarafından bulundu.

Bölgeye gelen Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı SAS komandoları, mayının bulunduğu yere dalış yaparak, patlayıcı madde yerleştirdi. Daha sonra, mayın, uzaktan kumandayla patlatılarak imha edildi.

90 yıl önce Çanakkale Savaşlarında denize döktüğü mayınlar ile Çanakkale Geçilmez dedirten Nusrat mayın gemisinin Sarısığlar Mevkii’nde, 20 metre derinlikte patlamamış bir mayını belirlendi.

Çanakkale Sualtı Cankurtarma İhtisas Kulübünden Mehmet Canaydın, “Fırtına nedeniyle video ve fotoğraf makinesi kullanamadık. Trbet Çünkü dipte ve yüzeyde şiddetli bir akıntı mevcuttu ancak dibe indiğimizde daha önceden zaten bildiğimiz gördüğümüz askeri mayın kitaplarından da incelediğimize göre bu bir deniz mayını. Patlamamış bir mayın. Ancak farklı bir özelliği var. ” dedi.

Mayının, Çanakkale Boğazı gemi geçiş güzergahında bulunmasını ve gemiler için tehlike oluşturabileceğini dikkate alan yetkililer, mayının bulunduğu bölgede güvenlik önlemi aldı. Bölgeye gelen Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı SAS komandoları, mayının bulunduğu yere dalış yaparak, patlayıcı madde yerleştirdi. Daha sonra, mayın, uzaktan kumandayla patlatılarak imha edildi.

Kaynak:Gökhan Kökçak-NTVMSNBC

DenizHaber.Com


Editör: TE Bilişim