İŞÇİLERİN ERDEMİR İSYANI

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Kerim Dervişoğlu ile İskenderun Demir Çelik Fabrikaları Kolaybet (İSDEMİR) Genel Müdürü Atamer Giyici'nin istifalarının ardından, ERDEMİR'deki Türk Metal Sendikası'na üye işçiler, satışa karşı protesto yürüyüşü yaptı.
     
     ERDEMİR'de yetkili sendika olan Türk Metal'e üye binden fazla ERDEMİR çalışanı, bugün akşam mesai çıkışında fabrika önünde toplandı. Genel Müdür Kerim Dervişoğlu ile İSDEMİR Genel Müdürü Atamer Giyici'nin bugün açıklanan istifalarının ardından yürüyüşe geçen işçiler, "Kerim Dervişoğlu görevden zorla alındı, Kerim'i görevden alanlar bize hesap verecek", "İşçi-Kerim omuz omuza" şeklinde sloganlar atarak tepkilerini gösterdi.
     
     Hükümet aleyhinde slogan atıp, ıslık ve alkışla protesto yapan çalışanlar, Fabrika önünden Atatürk anıtına kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan çalışanlara, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Taşdemir ve Ereğli Şube Başkanı İlhami Erdoğ bir konuşma yaptı.
     
     Taşdemir, fabrikayı sattırmamak için sonuna kadar direneceklerini ve işçinin yanında olduklarını belirtirken, Şube Başkanı İlhami Erdoğ da, ERDEMİR'e talip olan firmaların yarın fabrikayı görmeye geleceklerini belirterek, "Bizi Avrupa kapılarında nasıl karşıladılarsa, biz de onları o şekilde karşılayacağız" dedi. Erdoğ, ayrıca bugün gece vardiyasındaki işçilerin fabrikayı terk etmeyeceklerini kaydetti. ERDEMİR çalışanları daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak:İHA

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim