Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Antalya Şube Başkanı Yusuf Akçay, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), lisanssız çalıştıkları gerekçesiyle akaryakıt istasyonlarına verdiği para cezalarını tahsil etmeye başladığını bildirdi.

Akçay, EPDK'nın, geçen aylarda yapılan denetimlerde lisanssız çalıştıkları gerekçesiyle akaryakıt istasyonlarına verilen para cezalarının tahsilatına başlandığını belirtti. Para cezalarının, vergi daireleri tarafından tahsil edilmeye çalışıldığını kaydeden Akçay, Antalya ve ilçelerinde 45 akaryakıt istasyonuna, en düşük 57 bin 157 YTL para cezası uygulandığını vurguladı.

Akaryakıt istasyonlarına gönderilen tebligatlarda, cezaların en geç bir hafta içinde ödenmesi veya mal bildiriminde bulunulmasının istendiğini bildiren Akçay, şöyle konuştu:

''EPDK, lisanssız çalıştıkları gerekçesiyle para cezası veriyor ama bu istasyonlarımıza hiçbir uyarıda bulunmuyor. Akaryakıt istasyonlarımızın lisans başvuruları var. Belki eksik belgeleri bulunabilir. Bunlar tamamlanır. EPDK, akaryakıt istasyonlarına 'bilgisizlik' cezası veriyor. Para cezaları için yargıya gidildi. Akaryakıt istasyonları mahkemeye başvurdu. Mahkeme sonuçlanmadan şimdi de parayı tahsil etmeye başladılar. Böyle uygulama mı olur?'' Akçay, konunun PÜİS tarafından İstanbul'da yapılacak toplantıda ele alınacağını sözlerine ekledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim