Park Denizcilik Genel Müdürü Bülent Akbaş: 20 milyon dolarlık yatırımla bölgedeki en modern limanı yarattıklarını söyledi.

Park Denizcilik Genel Müdürü Bülent Akbaş, yaptıkları 20 milyon dolar civarındaki yatırımla bölgenin en modern limanını yarattıklarını söyledi. Akbaş, yaptığı açıklamada, limanda ithalat ve transit taşımacılıkta hareketli günler yaşanmaya başladığını belirtti.

Rusya'dan ithal kömür taşıyan gemilerin gelmeye başladığı Hopa Limanı'nda, son günlerde Bakü-Ceyhan petrol boru hattının Türkiye durağında çalışan ağır iş makinelerinin yükleme boşaltma yaptığını ifade eden Akbaş, ''Biz tahmil-tahliye ve depolama anlamında Marsbahis imkanlarımızı Türk ve yabancı iş dünyasının hizmetine sunduk. Bütün çabamız ülkemiz deniz taşımacılığında kapasitemizle hizmet vermektir'' dedi.

Limanın işletme hakkını devraldıktan sonra yaptıkları 20 milyon dolar civarındaki yatırımla bölgenin en modern limanını yarattıklarını kaydeden Akbaş, 'Geniş depolama imkanımız, modern vinçlerimiz kanalıyla en seri şekilde iş dünyasının hizmetindeyiz'' diye konuştu.

Öte yandan, Nahcivan'da inşa edilen bir tesis için Ukrayna'dan gönderilen çelik boruların, Hopa Limanı'nda boşaltılarak Hopa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi bünyesindeki TIR filosuyla karayoluyla Nahcivan'a taşınmaya başladığı bildirildi.
(Kaynak: SABAH Gazetesi)
Editör: TE Bilişim