Türkiye Rekabet Kurumu, NTSR Fuarcılık ve Gösteri Hizmetleri Limited Şirketi"nin (NTSR Fuarcılık)şikayeti üzerine Ceyda Erem"e ait CNR uluslararası Fuarcılık A.Ş. (CNR Fuarcılık) hakkında soruşturma başlattı.

Şikayete göre; CNR Fuarcılık, NTSR Fuarcılık"ın yaptığı Boatshow Fuarı"nın kira bedelini, "faaliyeti imkansız hale getirecek" şekilde artırmak istedi. 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"un 6"ıncı Maddesi"nin ihlal edilip edilmediğinin belirlenmesi amacıyla Kanunun 41"inci Maddesi uyarınca açılan soruşturmada Kurum, ciddi ve telafi olunamayacak zararlar oluşmaması için NTSR Fuarcılık"ın yaptığı Boatshow Fuarı"nın CNR Expo Fuar alanında, önceki kira bedelleri ve diğer fuarların kira bedelleri emsal alınarak yapılmasını da kararlaştırdı.

4 MİSLİ ZAM İSTEDİ

NTSR Fuarcılık"ın Sahibi Nuri Tığlıoğlu süreci şöyle anlattı: "25 yıldır bizim yaptığımız fuar için 2005 Aralık ayında yeni kontrat yapılması gerekiyordu. Ceydan Erem o tarihe kadar metrekaresini 40 dolardan kiraladığı fuar alanı için bir anda 125 euro talebinde bulundu. Kendisinden metrekaresini 40 dolara kiraladığımız fuar alanını müşterilerimize 75-80 dolara satabiliyorduk. Kendisinin bu yaklaşamı fuarın yapılmasını imkansız hale getirme çabasıdır. Zaten bir süre sonra da Avrasya Boatshow adıyla fuar yapacağını ilan etti. Biz de haklarımızı korumak için durumu Rekabet Kurumu'na bildirdik." Ceyda Erem'in şirketi aleyhine bir de marka davası açtıklarını açıklayan Nuri Tığlıoğlu, "1997"den beri tescilli markamız olan Boatshow markasını kullanarak fuar yapmaya kalkıştığı için de mahkemeye gittik, yakında o da sonuçlanacaktır" dedi. Ceyda Erem"i 30 yıldır tanıdığını ve son birkaç yıla kadar iyi dost olduklarını söyleyen Nuri Tığlıoğlu, "Kendisine yazık ediyor. Son yıllarda "herşey benim olsun" diye hareket ediyor ve yasaları genellikle tanımıyor" diye konuştu.

Kirayı değil, kiralama yöntemini değiştiriyoruz

CNR Holding'in Başkanı Ceyda Erem, Rekabet Kurumu'nun açtığı soruşturmanın abartılacak bir şey olmadığını söyledi ve şöyle konuştu: "Tabii ki Rekabet Kurumu kendisine yapılan bir şikayeti değerlendirmek durumunda. Bu soruşturmaya konu edildiği gibi yüksek kira talebinde bulunmadık. Sadece kiralama sistemimizi uluslararası standartlara getirmek için çalışıyoruz. Çünkü bütün dünyada bir fuar alanını 10 gün kiralarsanız başka, 3 gün kiralarsanız başka ücret ödersiniz. Boatshow 10 günlük bir fuar ve 1 hafta da yerleş-çık derken 3 haftaya yayılıyor. Biz de "günlük kiralamayı" oturtmaya çalışıyoruz."

Kaynak: Sadi Özdemir/Hürriyet

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim