Yusuf Öztürk: Ege’de barış için sıra denizcilerde

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Türk-Yunan zirvesinin kendilerine cesaret verdiğini söyleyerek, "Artık görev bizde. Başbakanlar yapılması gerekeni yaptı. Herkes ilgili çalışmalara başlamalı. Biz başladık" diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir'de gerçekleştirilen Türk-Yunan zirvesinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Ege'nin barış denizi olması yolunda önemli bir adım atıklarını belirtti. Öztürk, "Başbakanlar gereğini yaptı. Bundan sonrasında bizler de kendimize 'Neler yapabiliriz?' sorusunu sormalıyız" dedi.

"Sorunları aynı dil çözer"

Öztürk, Türk-Yunan zirvesinin kendilerine cesaret verdiğini söyleyerek, "Artık görev bizde. Başbakanlar yapılması gerekeni yaptı ve adım attılar. Herkes kendi sektörüyle ilgili çalışmalara başlamalı. Biz başladık" diye konuştu. Ulaştırma Denicilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile aynı dili konuştuklarını da söyleyen Öztürk, "3 senelik dönem içerisinde ne zaman sektörle ilgili sıkıntı olsa Bakan Yıldırım'a başvurdum. Bizzat kendisi, genel müdürleri, müsteşarları, denizcilikle ilgili sorunlara anında müdahale etti" diye konuştu. Deniz ticaretindeki sorunların aynı dilden konuşulduğunda daha çabuk çözüleceğini söyleyen Öztürk, "Sayın bakan denizci. Bizler denizciyiz, yönetimimiz denizci, dolayısıyla sıkıntılar hemen anlaşılabiliyor" dedi.

En büyük sorun kaçak avcılık

Yusuf Öztürk, denizcilerin en büyük sorununun kaçak avcılık olduğunu söyleyerek, "Maalesef kaçak avcılık hala devam ediyor. Cezanın bir caydırıcılığı yok. Çeşme'de çok güzel bir proje yaptık. Suya yapay resifler indiriyoruz. Yapay resifleri oluşturup balık yuvalanmasını artırmaya çalışıyoruz. Sadece balık yuvalanmasını arttırmayı değil, aynı zamanda trolculer için ağlarının takılacağı bir tuzak kuruyoruz. Savaşmaya devam ediyoruz" dedi
Editör: TE Bilişim