Lucien Arkas, “Yılın Girişimcisi”ödülüne layık görüldü
 

Lucien Arkas’a ödülünü İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş verdi.
 

Türk-Fransız Ticaret Derneği tarafından düzenlenen “2010 Oskarları” ödül töreninde 25 yılı aşkın süredir Türkiye ve Fransa arasındaki ticari ilişkilere katkılarından dolayı Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a ‘’Yılın Girişimcisi’’ ödülü takdim edildi.

1885 yılından bu yana Türkiye ile Fransa’nın ticari ve ekonomik ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan Türk-Fransız Ticaret Derneği, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Bernard Emie himayelerinde 14 Haziran tarihinde İstanbul The Marmara Oteli’nde gerçekleştirdiği davette iş dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi. İki ülke arasındaki başarılı ekonomik ilişkilere katkıda bulunanların ödüllendirildiği gecede Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas 25 yılı aşkın süredir sağladığı katkılar için “Yılın Girişimcisi Oskarı’nı” aldı.

Bernard Emie, törende yaptığı konuşmada her türlü ilişkiyi güçlü kılmanın ve ortaklaşa çalışmanın bugün karşı karşıya kalınan büyük krizin üstesinden gelmek için önem taşıdığını söyledi. Türkiye-Fransa arasında ticaret hacminde 2010 yılı sonunda 5 milyar Avro’yu hedeflediklerini belirten Emie, Fransa’nın, Almanya’dan sonra Türkiye’nin ikinci en büyük müşterisi olduğunun altını çizdi. Törende konuşmaların ardından “2010 Oskarları” dağıtıldı. Lucien Arkas’a sunulan Yılın Girişimcisi Oskarı’nın yanı sıra ikisi Fransız, ikisi Türk olmak üzere dört firmaya Dış Ticaret ve Yatırım Oskarları verildi.

 

Editör: TE Bilişim