YAGESAD Yönetim Kurulu üyeleri haklarında, "Vurguncu" benzetmesi yapılması ile ilgili de Bahar Doğan hakkında hukuki süreci başlatacaklarını söylediler.

YAGESAD'ın kümelenme modeli ile kurduğu Yalova İş Birliği Güç Birliği Kooperatifi, Yalova Çatı A.Ş adı altında toplanma hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda çelik işleme işi yapılacak bir de fabrika için kolları sıvayan kooperatif AKSA'nın yan tarafında ki Top Mevkii adı verilen 360 dönümlük araziyi satın almak için başvuru yaptı. Ancak bu süreçte bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Üyesi Bahar Doğan bu arazinin satın alnıma konusu ile ilgili bir takım iddialar ortaya attı. "Vurgun" olarak değerlendirmelerinde yapıldığı açıklamalara YAGESAD kanadından da cevap gecikmedi. YAGESAG Genel Sekreteri Metin Soysal, YAGESAD Başkan Yardımcısı Murat Uzuneser ve Yalova İş Birliği Güç Birliği Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Tiryaki'nin katıldığı bir basın toplantısı düzenlenerek bu iddiaya yanıt verildi. YAGESAD Genel Sekreteri Metin Soysal ilk olarak neden bu araziyi istediklerini ve burada ne yapacaklarını anlattı. Hedefleri ile ilgili bilgi veren Soysal, "Derneğimiz kurulduktan sonra dünya da ve ülkemizde hakim olan kümelenme modelleri incelenerek dernek üyelerimize böyle bir model üzerinde nasıl bir yapılanma yaparız üzerinde çok ciddi çalışmalar yapılmış ve 2011 yılında Yalova İş Birliği Güç Birliği Yapı Kooperatifi kurulmuştur. Şuanda kooperatifimizin sayısı 35 limitet şirketidir. Zaman içerisinde 15 adet daha limitet şirketi kurularak toplamda 50 limitet şirketimiz olacaktır. Bu şirketlerin tamamının sahipleri Yalova da yaşanan Yalova da kazanıp Yalova da harcayan Yalovalılardır. Sayı tamamlandıktan sonra Yalova Çatı AŞ isminde bir anonim şirketi kurulacak Limitet şirketlerin tamamı bu anonim şirketin içinde olacaktır, ve hiçbir şirketin ismi piyasada olmayacaktır. Burada her limitet şirket 200 bin Euro ödeme yapacak ve en az Yalova da yaşanan 100 kişi bu oluşumun içinde olacaktır. Yapılacak olan fabrika tek bir oluşumdan ibaret olup iş birliği modelinin ciddi bir örneği gösterecektir. Yaklaşık üç yıldan bu yana çalışmalar sonucunda Ekonomi Bakanlığından çelik işleme ile ilgili, fizibilite raporu hazırlanması ile ilgili ihaleye çıkılmış ve bu ihaleyi 85 bin TL bedelle Türk Yapısal Çelik Derneği kazanmış derneğimizde 17 bin TL Yapısal Çelik Derneği'ne ödeme yapmıştır.Burada en önemli nokta Ekonomi Bakanlığı'nın bizim projemizi kabul edip 85 bin TL hibe krediyi vermesidir. Bu da bizim projemizin ne kadar doğru ve gerçekçi olduğunun göstergesidir. Fizibilite raporunun çıkmasından sonra süreç çok hızlı devam edecektir. Kooperatifimiz Aksa'nın yanında Top Mevkii dediğimiz alan da 360 dönümlük alan içerisindeki arsayı 17.07.2012 tarihinde de resmi başvurusunu yapmıştır. Şuanda yasal süreç devam etmektedir. Alınacak olan arsa tek bir fabrika olacak yani Taşköprü sanayi sitesi, Çiftlikköy sanayi sitesi, Konfeksiyoncular sanayi sitesi gibi olmayacak üretim ve idari sitesi tek olan bir AŞ olacaktır" dedi.

'Bahar Doğan İçin Hukuk Yoluna Başvuruyoruz.'

YAGESAD Genel Sekreteri Metin Soysal Bahar Doğan'ın Kooperatife üyelik için başvurduğunu ancak yönetim kurulu tarafından reddedildiğini söyledi. Doğan'ın bunun kişisel kini ile böyle bir açıklama yapmış olabileceğini düşündüğünü vurgulayan Soysal, "Bahar Doğan, İbrahim Akay vasıtası ile bu talebi bize iletti. Ancak bu talebi reddedildi. Bunun kini ile bu açıklamaları yaptığına inanıyorum. Bahar Doğan bizim muhatabımız değil. Biz siyasetçi değil iş adamıyız. Eğer bizimle ilgili merak ettiği bir şey varsa İl Genel Meclisi'ne gelip kendimizi anlatalım. YAGESAD olarak Bahar Doğan'ın açıklamaları ile ilgili hukuk yoluna başvuruyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim