Deniz  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Kaptanoğlu ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı  Géza Dologh, Yunanistan’ın İzmir Konsolosu George Katapodis’i ziyaret ederek, üyelerin vize sorununda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.

Dologh, Oda ve meclis üyelerinin Yunanistan’a gidişlerinde vize konusunda büyük zorluk çektiklerini ve bu yönde gelen şikayetler üzerine Konsolos Katapodis’i ziyaret ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bir meclis üyesinin Yunanistan’a girişinde pasaportunun Türk ve Yunan konsolosluklarından kaynaklanan hatalar nedeni ile elinden alınmak istendiğini ve görevlilerin kendisini ülke dışına çıkarma hakkına sahip olduklarını söylediğini anlatan Dologh, Katapodis’den vize verilmesi konusunda üyelere kolaylık gösterilmesini istedi.

Yunanistan’ın İzmir Konsolosu George Katapodis ise iki ülke arasında ticari ilişkilerin artırılması için DTO üyelerine vize alımında kolaylıklar sağlayacaklarını ifade etti.

Katapodis, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oda üyelerine 2 yıllık çok girişli vize verilmesi yönünde çalışmalarımız olabilir. Sizin referansınız ile geldikleri zaman bu kolaylığı sağlayabiliriz. Türkiye ile Yunanistan birbirine komşu ülkeler. Ben, iki ülke arasındaki ticari gelişmelerin daha da artırılması gerektiğine inanıyorum. Önemli olan iki ülkenin menfaatleri. Shengen vize uygulamaları kapsamında ne yapılması gerekiyorsa hazırım.”

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim