UZMAR DENİZ KİRLİLİĞİ ACİL MÜDAHALE  TATBİKATLARINI SÜRDÜRÜYOR

UZMAR Denizcilik,  Kılavuzluk ve Römorkörcülük faaliyetlerindeki hizmet etkinliği ve kalitesini 2010 yılından bu yana sürdürmekte olduğu deniz kirliliği acil müdahale hizmetlerinde de göstermeye devam ediyor. 

UZMAR; her yıl mevzuat gereği(5312 sayılı kanun) kıyı tesisleri adına 6 ayda bir düzenlediği acil müdahale tatbikatları ile acil durumlarda petrol kirliliğine hazırlıklı olma ve müdahale bakımından Aliağa bölgesindeki hizmetlerini etkin bir şekilde sürdürüyor.

Aliağa bölgesinde uzun yıllardır  faaliyetlerini yürütmekte olan UZMAR, Mayıs ayı içerisinde kıyı tesislerinin etkin katılımıyla birlikte bölgede 4 ayrı deniz kirliliği acil müdahale tatbikatı gerçekleştirdi. Bu tatbikatların ilki, Aliağa'da enerji bölgesi olarak bilinen konumda yer alan  EGEGAZ ve TOTAL  Terminalleri adına ortak bir tatbikat şeklinde icra edildi. Akabinde, Aliağa Nemrut Koyu'nda bulanan EGEÇELİK,BATILİMAN ve İDÇ Limanları adına ortak bir tatbikat  ve yine Nemrut Koyu'nda bulunan NEMPORT, MİLANGAZ ve PETKİM Limanları adına ayrı ortak bir tatbikat şeklinde gerçekleştirildi. Birbirine komşu kıyı tesisleri arasında, UZMAR koordinasyonunda bu şekilde düzenlenen ortak tatbikatlar ile sadece deniz kirliliği değil bölgede gerçekleşebilecek her türlü acil durum bakımından birlikte organize olma ve koordineli hareket edebilme yeteneğinin de geliştirildiği bir kez daha görüldü.

Aliağa'da bu yıl faaliyete geçen ETKİ Yüzen LNG Terminaline(FSRU) de hizmet vermekte olan UZMAR, ETKİ LNG Terminali adına geçtiğimiz hafta düzenlediği deniz kirliliği acil müdahale tatbikatı ile bölgedeki yaz dönemi tatbikatlarını tamamladı.      

UZMAR ve bölgedeki Kıyı Tesisleri arasında oluşan mükemmel ve örnek nitelikteki bölgesel işbirliği ve koordinasyon, kamu otoriteleri ve bölgedeki sosyal paydaşlar tarafından memnuniyet ve takdir ile karşılanmakta olup petrol ve diğer tehlikeli maddeleri taşıyan gemi trafiğinin gittikçe arttığı Nemrut Koyu ve Aliağa bölgesinde gerçekleşebilecek deniz kirliliği ve diğer acil durumlara hazırlıklı olma ve müdahale bakımından UZMAR'ın bölgedeki varlığı güven vermektedir.

Editör: TE Bilişim