UND-RODER Birleşmesi "Başka Bahara" Kaldı...

Nakliye sektöründe faaliyet gösteren derneklerin birleşmesinin başka bahara kaldığı ortaya çıktı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) başkanlığını Çetin Nuhoğlu’ndan devralan Tamer Dinçşahin, ilk icraat olarak sektörde faaliyet gösteren dernekleri UND çatısı altında birleşmeye çağırdı. UND Başkanlığı’nı 2001’de Nuhoğlu’na kaptıran Saffet Ulusoy ve 13 arkadaşının kurduğu Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği (RODER) ise birleşme yerine işbirliği yapabileceğini açıkladı.

ULUSOY’LA GÖRÜŞÜRÜM

UND Başkanı Tamer Dinçşahin, taşımacılık sektörünün bir bütün olduğunu söyledi. Dağınık bir görüntü sergileyen sektörün birleşmesinin doğru olacağını ifade eden Dinçşahin, birleşmenin adresi olarak UND’yi gösterdi. Dinçşahin, “UND 33 yıllık geçmişi olarak, Avrupa’ya örnek olmuş, kalite ödülü almış bir kurumdur. Böyle bir çatı örgüt varken, başka bir tarafta olmak eşyanın tabiatına aykırı. Bu derneğin çatısı altında herkesle bir arada olmak bizi sevindirir” dedi. Sektörün gelişimi için her türlü buluşmaya ve görüşmeye açık olduğunu dile getiren Dinçşahin, “Saffet Ulusoy’la da görüşür müsünüz” sorusuna “Saffet Ulusoy benim eski patronum. Tabii ki Saffet Ulusoy’la görüşürüm” diye konuştu.

GÖLGE BAŞKAN DEĞİLİM

Tamer Dinçşahin, UND eski Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun yeni yönetim kurulunda yer almasının doğru bir tercih olduğunu dile getirdi. Nuhoğlu’nun UND’nin ‘gölge başkanı’ olacağı iddiaları ile ilgili olarak da açıklamalar yapan Dinçşahin şunları söyledi: “Biz dernek olarak yeni bir karar aldık. Buna göre, daha önce başkanlık yapan kişiler bir sonraki dönem birimlerini ve tecrübelerini paylaşmak yönetim kuruluna girecek. İsteseler de istemeseler de yönetimde olacaklar. Bu yüzden Nuhoğlu gölge başkan değildir. Bunu da zaman gösterecek. Nuhoğlu’nun birikimlerinden yararlanacağız. Nuhoğlu’nun başlattığı projeleri Nuhoğlu ile birlikte devam ettireceğiz” dedi.

ŞU AŞAMADA GEREK YOK

RODER 2. Başkanı Erol Soylu ise Dinçşahin’in ‘birleşelim’ önerisine sıcak bakmadı. Soylu, “Bizim gündemimizde birleşme yok, ama işbirliği, fikir birliği ve güç birliğine her zaman varız” dedi. Tek derneğe dönüşmenin bugünkü dinamizmi azaltacağı iddiasında bulunan Soylu, her derneğin kaliteli hizmet vermek için çalıştığını söyledi. Soylu, “İlla bir çatı altında birleşmeye şu aşamada gerek yok. UND çatısı altında birleşelim demek, zaten birleşmenin önünü kesmek anlamı taşır. Bir anlamda da karşı tarafa birleşme istemediğini söylemek demektir” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Hamit VAROL/BUGÜN GAZETESİ

Editör: TE Bilişim