UND, Un Ro Ro'ya zarar veriyor

UND Başkanı Tamer Dincsahin'in Un RO RO ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrası RODER İkinci Başkanı Erol Soylu bu açıklamalara tepki gösterdi. Soylu 'UND, Un Ro Ro'ya zarar veriyor" dedi.

UND Başkanı Tamer Dinçşahin'in "Un Ro Ro'daki hisselerini satmak değil fiyatını öğrenmek için bir değerlendirme yaptık" sözlerine tepki gösteren RODER İkinci Başkanı Erol Soylu, "Bir insan malının değerini neden tespit etmek ister, ya satacaktır ya da teminat gösterecektir" dedi. Soylu, "Hisselerin ederini tespit etmek çok zor bir şey değil. Eğer UND'nin hisselerini sat maya niyeti yoksa bu tespiti yapmak için UN RO ROya sorar ve üç aşağı
yukarı bir bedel tespit edilir. Siz önemli bazı insanlara gidip teklif ediyorsunuz, onlardan fiyat isliyorsunuz onlar da sizi ciddi bir satıcı kabul edip buna teklifte bulunuyorlar. Sonra donup bize gelip soruyorlar: 'UND, UN RO RO'daki hisselerini satıyor. Eğer biz UND hisselerini alırsak siz yönetim kurulu olarak bu hisselerin devrini tescil eder misiniz'. Biz kendilerine kesinlikle böyle bir şeye muvafakat etmeyeceğimizi söylüyoruz" dedi.

Uluslar arası Nakliyeciler Demeği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin'in "Un Ro Ro'daki hisselerini satmak değil fiyatını öğrenmek için bir değerlendirme yaptık" sözlerine tepki gösteren Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacıları Derneği RODER İkinci Başkanı Erol Soylu, "Bir insan malının değerini neden tespit etmek ister, ya satacaktır ya da teminat gösterecektir" değerlendirmesini yaptı.

UND'nin malvarlığının tamamının taşımacılık sektörünün duayeni Saffet Ulusoy döneminde elde edildiğini belir ten Soylu, UND'nin şu anda elinde bulundurduğu Uç adet UN Ro-Ro hissesinin de Saffet Ulusoy döneminde UND'ye kazandırıldığını hatırlattı.

Saffet Ulusoy tarafından UND'ye mal edilen değerlerin satılmasına şahsen razı olmadığını dile getiren Erol Soylu, "Hisselerin ederini tespit etmek çok zor bir şey değil. Eğer UND'nin hisselerini satmaya niye ti yoksa bu tespiti yapmak için UN RO RO'yu sorar ve üç aşağı beş yukarı bir bedel tespit edilir" görüşlerini belirterek, "Siz önemli bazı insanlara gidip teklif ediyorsunuz;, onlardan fiyat istiyorsunuz onlar da sizi ciddi bir satıcı kabul edip buna teklifte bulunuyorlar. Sonra dönüp bize gelip soruyorlar: 'UND, UN RO RO'daki hisselerini satıyor, Eğer biz UND hisselerini alırsak siz yönetim kurulu olarak bu hisselerin devrini tescil eder misiniz?' Biz kendilerine kesinlikle böyle bir şeye muvafakat etmeyeceğimizi mizi söylüyoruz" dedi.

SATIŞA İZİN VERMEYİZ

UND'nin UN RO RO'daki hisselerinin satışında UN RO-RO'nun kontrolünde olan bir şey varsa, bu satışa izin vermeyeceklerini kaydeden Erol Soylu. "Bizimle alakalı olmayan bir iş ya da bizim tasarruf hakkı olmayan bir iş yaparlarsa zaten haberimiz bile olmaz.. Ama bizim onayımızdan gevmesi gereken bir iş mevzu bahis ise buna müsaade etmeyiz." şeklinde konuştu.

22 Haziran'da satışa çıkan UN RO RO için UND'nin tavrını eleştiren Soylu, UND'nin 'UN RO RO'yu biz alacağız almazsak başka bir Ro Ro hattı kuracağız' açıklamasını fiyatı aşağı çekmeye yönelik politika olduğunu öne sürdü.

Soylu,"Ortada bir şirket var ve bu şirketin bir varlığı var. Şirketin değerini piyasa belirler Bu bir arz-talep meselesidir. Ama UND diyor ki bu şirketin değeri şu kadardan fazla değildir. Rakam deklare ediyor. Daha önceki açıklamalarında da kim ne kadar verirse 1 milyon dolar yukarısında vereceğim diyordu. Almak istediklerinden değil bu güne kadar olan politikalarına devam etmek. UN Ro-Ro ortaklarına zarar vermek, şirkete zarar vermek için bu tarz görüşler deklere ediyorlar. Bunları gayri ciddi yaklaşımlar olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Kaynak: Taşımacılar Bülteni

Editör: TE Bilişim