ULUSOYDAN MESLEKİ EĞİTİME DESTEK

Ulusoy Holding tarafından Çeşme'de inşa ettirilecek olan "Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin temeli törenle atıldı.

Türkiye'de deniz taşımacılığında yaşanan yetişmiş eleman sıkıntısını ortadan kaldırmak için Ulusoy Holding'den eğitime bir hamle daha geldi.

Taşımacılık, turizm, otomotiv gibi birbiriyle entegre üç temel sektörden başka tekstil sanayi alanında da başarılı bir şekilde etkinlik gösteren Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş. Türk denizciliğine katkı sağlayacak bir eğitim projesine imza atıyor. Türkiye'de her alanda olduğu gibi denizcilik sektöründe de yetişmiş insan gücü sıkıntısı yaşanıyor. Ulusoy Holding, bu eksikliği giderme yolunda önemli bir eğitim hamlesi gerçekleştirerek, İzmir Çeşme'de "Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesr'ni inşa ettiriyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan temel atma törenine; İzmir Valisi Oğuz Kağan Koksal, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Ulusoy Ticari Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy, II Milli Eğitim Müdürü Kemal Aydoğan, Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncü, RO-RO Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği -RODER İkinci Başkanı Erol Soylu, RODER Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kıyak, Çeşme Ertan Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ulusoy Holding tarafından yaptırılan 24 derslikli okulun 1 milyon 200 bin dolara mal olması planlanıyor. Buradan mezun olan öğrencilere iş garantisi de sağlanacak.

Samsun'a denizcilik okulu müjdesi

Törende bir konuşma yapan Ulusoy Ticari Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy, eğitimde çok fazla eksikler olduğunu ve Türkiye'deki meslek liseleri belli bir seviyeye getirilmeden eğitimle ilgili sorunların çözülmesinin mümkün olmayacağını ifade ederek şöyle dedi: "'Çeşme'de temeli atılan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin yanı sıra Samsun'da da böyle bir okul inşa edeceğiz. Samsun'un ardından Akdeniz'e de yöneleceğiz ve son olarak da Marmara Bölgesi'nde de denizcilik meslek lisesi yaptırmayı hedefliyoruz."

Çeşme Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin 2007-2008 eğitim-öğretim yılına yetiştirileceği sözünü veren Yılmaz Ulusoy, Vali Köksal'dan yurt yaptırma sözü aldı.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Koksal ise Avrupa ülkelerinde özellikle son yıllarda öğrencilerin yüzde 65'inin meslek okullarında yetiştirildiğini, Türkiye'de ise bu oranın yüzde 40 civarında olduğunu açıkladı. Buna bağlı olarak da ara eleman denilen teknik eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Koksal, meslek liselerinin sayılarının artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncü de; "Biz bu tür meslek liseleri yaparsak, Türk işçi açığını da kapatmış olacağız. Buna güç verdiği için Yılmaz Ulusoy'a ve Ulusoy Holding'e şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Ege'nin incisi Çeşme'den yetişecek öğrenciler ile Türk denizciliğindeki yetişmiş eleman açını hızla kapatacak.

Kaynak: Ekovitrin Yayın Tarihi: 1 Mart 2007

Editör: TE Bilişim