Ulusoy bile imza attı Ro-Ro KKR'nin oldu

Satışı ortaklar arasında kavga çıkartan UN Ro-Ro ABD"li KKR fonuna geçti. Ortakların yüzde 88"i satışa "Evet" dedi. "Ölürüm de sattırmam" diyen Saffet Ulusoy da KKR"ye satış sözleşmesini imzaladı. Ortaklar 801 milyon Euro alacak.
 
SATIŞI ortaklar arasında kavgalara neden olan Un Ro - Ro "da çoğunluk, ABD "li özel sermaye fonu KKR "nin 910 milyon Euro "luk teklifine "evet" dedi. Satış öncesi en büyük sorunu yaratan ve "Ölürüm de sattırmam, hanımım bile satışa karşı" gibi açıklamalarıyla tüm dikkatleri üzerine çeken büyük ortaklardan Saffet Ulusoy da vekili aracılığıyla sürpriz bir şekilde imzayı attı. Böylece Ulusoy Ailesi "nin tamamı satıştan yana oy kullanırken, şirketin yüzde 88"lik hissesi KKR "ye geçti. KKR bu hisseler karşılığında ortaklara 801 milyon Euro "luk ödeme yapacak. Satışa katılmayan ortakların ise Gökbora ve Transturin şirketlerinin sahibi Şenol Çak ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND ) olduğu belirtildi.

UN Ro -Ro "nun satışına yönelik Hilton Oteli "nde açılan sözleşme masası dün akşam saat 18.00"a kadar açık kalırken, anlaşmayı imzalamak isteyen ortaklar teker teker gelip imza attı. Formaliteleri eksik olduğu için imza atamayan diğer birkaç ortak için de imza masasının pazartesi akşamına kadar açık kalacağı duyuruldu. Satış sözleşmesine çoğunluğun imza atmasının ardından açıklama yapan satışa yakın bir kaynak, çoğunluk hisselerin KKR "ye geçtiğini belirtti.

DOKUZ GEMİSİ VAR

SÖZLEŞMELER Rekabet Kurulu "nun onayına kadar Deutsche Bank "ın yedieminliğine bırakıldı. KKR böylece UN Ro - Ro "nun 9 gemisinin tamamının kontrol hakkını elde etmiş oldu. Şirketin önümüzdeki dönemde 4 gemi daha alarak yatırımlarını artırması bekleniyor. Öte yandan bir başka kaynak da KKR "nin satın alma finansmanı için tüm işlemleri tamamladığını ve bazı Türk bankalarından da kredi aldığını vurguladı.

TAHSİN AKÇA/STAR
 

Editör: TE Bilişim