TÜRK LOYDU’NUN KURUCULARI ARASINDA YER ALDIĞI ULUSLARARASI “TIC KONSEYİ” KURULDU

Türk Loydu’nun da aralarında yer aldığı CEOC ile IFIA kurumları birleşerek uluslarası TIC konseyini (Test Inspection Certification Council) kurdular. CEOC Test, Muayene ve Belgelendirme sektöründeki lider şirketleri temsil eden AB merkezli bir kuruluş, IFIA ise küresel ölçekte hizmet veren Uluslararası Muayene Kuruluşları Birliği idi. Birleşmeden doğan uluslar arası TIC Konseyinin küresel anlamda etkili olması ve bağımsız üçüncü taraf doğrulama hizmetlerini sürdüren bir çok kuruluşa yön vermesi beklenmekte.

Küresel TIC sektörü organizasyonları olan IFIA ve CEOC'un 13 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen olağanüstü genel kurulu ile birleşmelerinden meydana gelen Brüksel merkezli TIC Konseyi, global ölçekte test, muayene ve belgelendirme alanında faaliyet gösteren 90’dan fazla üye şirketin ve kuruluşun sektördeki sesi olacak.

Türk Loydu’nun kurucu üyeleri arasında yer aldığı TIC Konseyi’nin oluşması ile ilgili değerlendirme yapan Türk Loydu Endüstri ve Belgelendirme Sektörü Direktörü Sn. Ayfer Adıgüzel; bağımsız TIC endüstrisinin dünya çapında yaklaşık 200 milyar dolarlık ciro ve yaklaşık bir milyon yetkin çalışanı ile enerji, kimya-petrokimya, tarım, tüketici ürünleri, altyapı, ulaşım, inşaat sektörü başta olmak üzere farklı sektörlerde test, belgelendirme, gözetim, endüstriyel denetimler, ürün ve yönetim sistemi belgelendirmesi, eğitim, inşaat kontrolleri ve klaslama başta olmak üzere oldukça geniş yelpazede hizmetler sunduğunu ve yeni kurulan TIC Konseyi’nin nihai tüketiciyi koruyan, uluslararası ticareti kolaylaştıracak ve teknolojik gelişmeleri destekleyecek etkili çözümlerin oluşturulmasını teminen yasal otoriteler ve kilit paydaşlarla işbirliği yapacağına değinirken, üyelerinin yetkinliği ile bu alandaki politika yapıcılara, TIC hizmetlerinin gerekliliği ve nasıl kullanılacağı konusunda önemli katma değer yaratacağını vurguladı.

Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, yeni kurulan TIC Konseyinin endüstriel faaliyetlerde yön gösterici güçlü bir yapı haline geldiğini, Türk Loydu olarak artık global yapıların içinde olmayı ve güçlü bir uluslarası temsil ile Türk Sanayicisine daha fazla destek olmayı planladıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim