Konteyner taşımacılığı konusunda 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Turkon, şu an 11 gemi ile hizmet veriyor.

Turkon Konteyner Taşımacılık ve Denizcilik AŞ (Turkon line) izmir Acente Müdürü Erdoğan Yılmaz, gemi sayısının yıl sonuna kadar 13'e çıkacaklarını söyledi. Başlangıçta Amerika ve Kuzey Akdeniz ülkelerine sefer yaptıklarını, sonra Doğu Akdeniz ve Kuzey Avrupa'ya yapılan taşımacılıkta da hizmet vermeye başladıklarım belirten Yılmaz, firmalarının başarılı bir büyüme çizgisi izlediğini vurguladı.

Mermer sektörüne de hizmet verdiklerinin altını çizen Yılmaz, fuarın sektör için Showbahis yararlı olduğunu, ancak İzmir'deki konaklama sorunları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Son dönemde özellikle Amerika'ya yapılan ihracatta arüs olduğuna değinen Yılmaz, "Türkiye, mermer bakımından önemli rezervlere sahip. Ancak arük blok mermer yerine katma değeri yüksek olan islenmiş mermer ihraç etmek sektör için daha yararlı olacaktır. Fuar da kendini uluslararası alanda kabul ettirdi. Fakat İzmir bu basarının devamını sağlamak için altyapı sorunlarını aşmalı" diye konuştu. Gemilerinin yeni ve süratli olduğuna değinen Yılmaz, "10.5 günde Amerika'ya ulaşıyoruz. Özellikle tekstil ürünleri için yüklerin bu kadar kısa sürede taşınması önem taşıyor" dedi.

(Perşembe Rotası)

Editör: TE Bilişim