Türkon Line gemilerine yıl sonuna kadar scrubber sistemi takılacak

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından, Londra’daki Deniz Çevresini Koruma Komitesi (MEPC) 70. Toplantısında,  2020 yılında %0.50 m/m küresel kükürt üst sınırının uygulanması kararlaştırılmıştı. Uygulama tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirlenen yönetmelik, gemiler tarafından kullanılan akaryakıtın kükürt içeriğinde önemli bir azaltma yaptığından, hem çevre, hem de insan sağlığı için dönüm noktası olan bir karar olarak sektörü yakından ilgilendiriyor.

20 yılı aşkın süredir uluslararası deniz taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren Turkon Line çevreye karşı sorumluluğunu yerine getirmek için, Düşük Sülfür Uygulaması ile ilgili uzun süredir devam eden çalışmalarını, ME Production firmasıyla yaptığı anlaşma ile sonuçlandırdı.

Yapılan anlaşma ile Turkon Line, filosunda bulunan gemilere Scrubber takılması için gerekli yatırımı yapmış bulunuyor. Scrubber sistemi ile denizden alınan su, Scrubber içine verilerek egzoz gazı temizliği sağlanacak.  Ekipmanların yıl sonuna kadar tüm Turkon Line gemilerine takılması planlanıyor.

Uluslararası kurallara tam uyumluluk stratejisi çerçevesinde, Turkon Line filosunun gemileri, 1 Ocak 2020 tarihinde yönetmeliğe tam uyum sağlamış olarak hizmet vermeye devam edecek.

Editör: TE Bilişim