Türk Loydu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nı Ziyaret Etti
Türk Loydu, endüstrinin çeşitli alanlarında verdiği geniş hizmet yelpazesi hakkında bilgilendirmelerde bulunmak için 07.06.2016 tarihinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nı ziyaret etti.

Türk Loydu’nu temsilen Türk Loydu Genel Müdür Vekili Sn. Alper Eralp, Endüstri ve Belgelendirme Sektörü Direktörü Sn. Ayfer Adıgüzel, Deniz Sektörü Direktörü Sn. Okan Çetin ve Kalite Yönetimi Bölüm Müdürü Sn. Aydın Gürbüz’ün katıldığı görüşmede, Savunma Sanayi Müsteşarlığı adına Müsteşar Yardımcısı Sn. Dr. Celal Sami Tüfekçi, SSM Kalite ve Sertifikasyon Dairesi Başkanı Sn. Serhat Başaranoğlu ve diğer yöneticiler katıldı.
Yapılan ziyarette Türk Loydu, gemilerin klaslanması süreçlerinde verdiği hizmetlerin Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Deniz Kuvvetleri’ne sağladığı katma değerler hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Türk Loydu’nun askeri gemilerin klaslanması sürecinde SSM’ye sunmuş olduğu hizmetler kadar, endüstrinin diğer alanlarında da sağlanabilecek katkılar hakkında  SSM yetkilileri bilgilendirildi.
 
 Türk Loydu Hakkında
Türk Loydu; 1962 yılında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından kurulmuş, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Deniz Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası,  Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Armatörler Birliği, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği gibi birçok değerli paydaşa sahip klaslama, muayene ve belgelendirme hizmetlerini sağlayan bir “Klaslama ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu” dur.
 
Türkiye’nin önemli sektörel kuruluşlarının bir araya gelerek, ülkemizin öz kaynaklarıyla oluşturduğu Türk Loydu; o günden bu yana sürekli hizmet alanlarını genişleterek, deniz ve kara endüstrisindeki gelişmelere öncülük etmiş ve sektörü sürekli bilgilendirerek gelişimini sürdürmüştür. Bugün gelinen noktada hizmetlerini uluslararası tanınırlığı olan akreditasyonlar ve yetkiler çerçevesinde sürdürmekte, çeşitli alanlarda yetkin teknik kadrosu ile geniş bir yelpazede gemi klaslama, yönetim sistemleri, ürün ve personel belgelendirme, muayene, onaylanmış kuruluş, üçüncü taraf kontrolörlük ve gözetim hizmetleri vermektedir.
 
Editör: TE Bilişim