'Türk Loydu' büyük oynuyor

Dünya denizlerinde yol alan pek çok geminin denize elverişli olup olmadığını denetleyen ulusal değerlendirme kuruluşu Türk Loydu, son yıllarda pek çok ülke tarafından da tercih ediliyor.

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu’nun da belgelerini hazırlayan Türk Loydu, Katar ve Türkmenistan’da ki deniz araçlarını da denetliyor. Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu, “Savunma Sanayi Müsteşarlığı projelerinin ilgi görmesiyle Türk Loydu da dünya çapında markalaştı” dedi. Nükleer enerji sektörüne hazırlık için Alman TÜV Nord ile işbirliği yapan kuruluş Türkiye’nin ilk milli rüzgar tribününü de belgelendirecek.

Nükleer için hazırlanıyor

Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği (İACS) üyeliği içi çalıştıklarını belirten Melikoğlu, “27 ülkenin üyesi olduğu Paris Memorandumu listesinde yüksek performans ile yer alıyoruz. Türkiye enerji de dışa bağımlılıktan kurtulma hedefinde ilerlerken, biz de Mersin ve Sinop nükleer santralleri için kendimizi hazırlıyoruz. Nükleer enerji alanında faaliyet yürüten Almanya merkezli uluslararası alanda dünyaca bilinen değerlendirme kurumu TÜV Nord ile işbirliği yapıyoruz. Ülkemizin enerji ihtiyacını karşılama anlamında yeni ufuklar açacak nükleer enerji santralleri ile ilgili faaliyetlerde de milli bir kuruluş olarak yer almak istiyoruz” diye konuştu.

Gökhan Karakaş /Milliyet

Editör: TE Bilişim