Arkas Line’ın “Teoman A” gemisini satın Medkon Denizcilik,  Libya hattını genişletiyor. Şirketin amacı sadece Libya’dan Türkiye’ye değil, Libya’dan diğer ülkelere de hat kurmak.

Nisan 2009’da Medtrans Denizcilik ve Elkenz Denizcilik ortaklığı ile kurulan Medkon Denizcilik, Konteyner Hat İşletmeciliği San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Türkiye ile Libya arasında, haftalık düzenli servis hizmeti sunmak amacıyla kurulduğunu söyleyen Genel Müdür Mahmut Işık, şirketin faaliyetlerini şu şekilde sıraladı: “Medkon, konteyner hat işletmesi yanında vermiş olduğu kara nakliyesi organizasyonu, depolama ve liman hizmetleri sayesinde müşterilerimize ilk elden kesintisiz hizmet sunarak operasyon yükünün minimuma indirilmesinde önemli katkılar sağlıyor. Şirketimiz, yüklerin kara nakliyesi, depolanması, fiziki ve yasal olarak yüklemeye/tahliyeye hazırlanması ve yüklenmesi/boşaltılması, son olarak da mevcut ve/veya yüke uygun olarak kiralanabilecek gemiler ile yükün taşınması konusunda hizmet veriyor. Firmamız ayrıca, İstanbul, İzmit Körfezi ve İzmir limanlarında merkez ofis kadrosu diğer bütün Türkiye limanlarında ise anlaşmalı yerel ofisler vasıtasıyla tüm Türkiye limanlarında ve Çanakkale ve İstanbul Boğazı geçişlerinde, gemi acentelik hizmetlerini tecrübeli personeli ile veriyor” şeklinde konuştu.

“Libya hattında iddialıyız”

Işık, uzun zamandır bu hatta devam eden rakiplerine rağmen, tanınan ve tercih edilen bir firma olmalarını da şu sözlerle açıkladı: “3 ay gibi kısa bir zamanda hattımız oturdu. Hat tecrübemizin, özellikle Libya hattında çok eski olmamızın bunda büyük etkisi var. Yurtdışındaki müşterilerimizin bizi daha önceden tanıyor olmaları ve senelerdir süren dostluk ilişkilerimiz, bizi kısa zamanda başarıya götürdü. Biz müşteri odaklı çalışan bir şirketiz. Müşterilerimizin taşınan yükleri hakkında, yükleme öncesi operasyonlardan, yükün alıcıya teslimine kadarki süreçte sürekli bilgilendirilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Her şeyden önce lokal düşünmek gerekiyor. Libya böyle bir yer. Her ay mutlaka bir kere müşterilerinizi ziyaret etmeniz gerekiyor. Biz söze dayalı çok işler yapıyoruz. Müşterilerimizin sözüne güvenerek tek bir telefonla gemi kaldırabiliyoruz. Bu deniz ticaretinde çok fazla görülen bir şey değil. Sonuç olarak kısa zamanda bu hatta çok güzel bir yer edindik. Hedefimiz çok daha büyümek. Şu anda Libya-Türkiye hattına odaklanmış olsak da, amacımız sadece Libya’dan Türkiye’ye değil, Libya’dan diğer ülkelere de hat kurmak.”

Editör: TE Bilişim