Simsoft Köprüüstü Simülatörüne Türk Loydu Güvencesi

Simülasyon sistemleri, askeri yazılımlar ve ciddi oyun uygulamaları ile ilgili bugüne kadar pek çok önemli projeye imza atan Simsoft’un geliştirdiği yerli ve milli üretim olan Köprüüstü Simülatörü KUSİM-1,  Türk Loydu Tip Onay Kuralları çerçevesinde sertifikalandırıldı.

Düzenlenen sertifikanın teslimi için, Türk Loydu merkez ofisinde 20.05.2019 tarihinde bir sertifika teslim töreni düzenlendi. Törene; Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Lütfü Savaşkan, Deniz Sektörü Direktörü Okan Çetin, Yeni İnşa Bölümü Müdürü Emrah Söğütçü ve Sörveyör Yağız Yıldırım’ın yanı sıra Simsoft İstanbul Şube Yöneticisi Gürkan Koldaş katılım gerçekleştirdiler.

Sertifika töreninde konuşma yapan Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu “KUSİM 1.0’ın uluslararası ve Türk Loydu kuralları çerçevesinde tip onay testlerinin yapılması ve sertifikalandırılmasından gurur duymaktayız. Bu süreçte bize yardımcı olan Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu’na ve SİMSOFT ekibine çabalarından ötürü teşekkür ederiz” dedi.

Yerli ve milli teknolojiyle geliştirilen Simsoft Köprüüstü Simülatörü-KUSİM 1.0, Türkiye’de üretilen en kapsamlı ve gelişmiş gemi simülatör sistemidir. 5 farklı gemi tipi için gerçek verilere göre modellenmiş ve gerçekçi hava durumu ve haritalarla desteklenen ve entegre manevra, navigasyon sistemleri ile bütünüyle bir köprü üstü deneyimi sunmaktadır.Öncelikle Deniz Harp Okulu’nun ülkemize kazandıracağı nice subayların eğitiminde ve ileride ticari gemiler için süvari beyler ve efendi kaptanlar yetiştirmede önemli rol oynayacaktır.

Editör: TE Bilişim