Devlet Bakanı ve Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Sayın Egemen BAĞIŞ; "Avrupa Birliği Bekle Bizi, Geliyoruz !"

Şile Deniz Feneri'nin 150. yıl yaş kutlamaları, Şile Belediye Başkanı Sayın Can TABAKOĞLU`nun ev sahipliğinde aynı günlere denk gelen Şile bezi festivali süreci içinde son buldu. Kutlama gecesi, Devlet Bakani ve Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Sayin Egemen BAĞIŞ ve AKP İstanbul Milletvekili Sayın Özlem TÜRKÖNE'nin Şile Deniz Feneri'ne gelmesi ile başladı.

TCSWAT istasyonunda calisma firsatı bulan Sayın Egemen BAĞIŞ, Avrupa Birliği Belçika Komisyonu Üyelerinden ON5GA çagrı işaretli (Ed) Adriano GRAZIOSI ile görüşme imkani buldu.GRAZIOSI, Şile Deniz Feneri'nin 150. yıl kutlamaları ve aktiviteler hakkında bilgi alırken yapılan çalışmaları bir amatör telsizci olarak değerlendirdi ve yapılan çalışmalar ile genel görüşlerini belirterek, Şile Deniz Feneri'nin 150. yaşını kutlayanlar arasında yerini aldı.


TCSWAT istasyonunun operatörü olarak TC150SLH adına çıkış yapan Sayın BAĞIŞ, Avrupa Birliği Başmüzakerecisi kimliği ile "Avrupa Birliği Bekle Bizi, Geliyoruz !" mesajını yolladı.

Şile Deniz Feneri'nin 150. Yıl kutlamaları çerçevesinde TCSWAT, TC150SLH çağrı işareti ile 3 farklı aktivasyonda uluslararası bir ödül koyarak dünya genelindeki tüm deniz fenerlerinden farklı olarak, ilk defa bir deniz fenerinin 150. Yıl kutlamalarında özel bir istasyon ile havaya çıkarak, yabancı radyo amatörlerine Şile Deniz Feneri'nin tarihçesi hakkinda bilgi akışı sağlandı.

TCSWAT tarafından ilk çalışma 01-09 Mayıs 2010 tarihlerinde Şile Deniz Feneri'nden dünyaya doğum günü mesajlarının yollanması ile başlandı.İlk kontağı Şile Belediye Başkanı Sayın Can TABAKOĞLU tarafından Litvanya ile yapılan calışmada, 3.000'in üzerinde kontak kuruldu.

23-24-25 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan ikinci çalışmada "Işığa Kavuşmak" projesi, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü tarafından dünya literatürüne geçecek bir çalışma ile Şile Deniz Feneri, Şile Bezi ile giydirilerek denizine kavuşturuldu!

Dünyada bir ilk olarak iki kültürel değerin buluştuğu çalışmanın final gösterisi, Maşatlık Parkında yapıldı ve 150. Yıl pastası kesilmeden önce Şile Deniz Fenerinin tarihçesine yönelik Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya seferi süresince, 16 Şile'li şehit askerin duygusal aile bağlarını yansıtan lirik tiyatro gösterisi sergilendi ve geceye damgasını vurdu.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansi ve sponsorların desteği ile gerçekleşen gecede tüm organizasyon katılımcılarına şiltleri, yetkililer tarafında sunulurken, Şile Deniz Fenerinin 150. Yıl pastası kesildi.

Şile Deniz Feneri'nin 150. Yılına yönelik TCSWAT tarafindan konulan uluslararası ödülün 3. aktivasyonu, Uluslararasi Deniz Fenerleri Haftasında 20-21-22 Ağustos 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve ILLW (International Lighthouse Lightship Week-end) çalışmasına katılacak olan tüm ulusal / uluslararası istasyonların ve deniz fenerlerinin "Doğum Günün Kutlu Olsun, Şile Deniz Feneri" mesaji ile yapılacak olan görüşmelerde amacına uygun maksimum sayıda deniz feneri ile görüşme yapılarak TC150SLH by TCSWAT Şile Deniz Feneri Uluslararası Ödülleri sonlanmış olacak . 
 

Devlet Bakanı ve Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Sayın Egemen BAĞIŞ'ın Belçika ile yaptığı telsiz görüşmesi : http://www.vimeo.com/13610660

 

Editör: TE Bilişim