Şile'de batan Bilal Bal isimli gemi için son yükleme yaptığı liman RodaPort bir açıklama yaptı. Açıklamada RodaPort yapılan yüklemenin uluslararası standartlara uygun olarak yapıldığını belirtiyor. 

"Bazı basın organlarında, Şile açıklarında bir geminin battığı yönünde çıkan haberlerde yaşanan olay ile hiçbir alakası bulunmayan şirketimizin adı, markası ve limanımıza ait görseller yer almıştır. Çözüm ortaklarımızdan aldığımız geri bildirim, kamuoyuna doğruları aktarmak üzerine bizi açıklama yapmaya yöneltmiştir.

 Yükleme operasyonu uluslararası standartlarda yapılmış Bilal BAL adlı gemi, 27.10.2017 tarihinde limanımızdan emniyetli bir şekilde ayrılmıştır. Yükleme işlemi, tamamen kaptan sorumluluğunda yapılan bir işlem olup; ulusal ve uluslararası standartlara uygun yükleme yapmayan gemilerin kalkışına ilgili otoriteler tarafından kalkış izni verilmemektedir.

 01/11/2017 tarihinde (bugün) tam olarak bilinmeyen bir olay nedeniyle demir tozu yüklü kargo gemisinin Şile açıklarında battığı basın yolu ile öğrenilmiştir.

 Şirketimiz ve limanımız ile hiçbir ilgisi olmayan elim kazaya ilişkin haberlerde, Şirketimizin isminin, markamızın ve limanımızın görsellerinin yer alması; işini her daim profesyonelce ve titizlikle yapan biz Roda Port çalışanlarını derinden üzmüştür."

Editör: TE Bilişim