>                Her cumartesi Saat 11.00'de Star Televizyonu'nda yayınlanan Türkiye'nin tek denizcilik programı "Seyir Defteri" sektörün adeta nabzını tutuyor. Recep Canpolat'ın Genel Yayın Yönetmenliğinde hazırlanan ve Zeynep Eylem Şenkal'in sunduğu programda denize dair ne varsa ekranlara taşınıyor.

                Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizciliğin yeterince bilinmiyor, sevilmiyor ve dolayısıyla kullanılmıyor olması Türkiye için büyük bir handikap oluşturuyor. Program, bu handikapı ortadan kaldırarak balıklarından ulaşım potansiyeline, gemi inşaa sanayisinden yan sanayilerine, sanatından edebiyatına tüm yönleriyle denizi Türk halkına tanıtmayı ve sevdirmeyi misyon edinmiş. Bunun yanı Asyabahis sıra denizde seyir emniyeti ve Türk Boğazları'nın güvenliği ile kılavuz kaptanlık programın önemli konuları arasında yer alıyor.

                Deniz Ticaret Odası’nın ana sponsorluğunda hazırlanan Seyir Defteri, röportaj, haber ve belgesellerin yer aldığı konseptiyle büyük beğeni topluyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıdırım'dan Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel'e, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Kpt. Barış Tozar'dan Gemi İnşaa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Bayrak'a, Gazeteci Mehmet Barlas'tan tiyatrocu Demet Akbağ'a, Kaptan Cousteau'nun Cylpso ekibinden ekip şefi Andre Laman ve dalış ekibi şefi Bernard Delemotte'tan ünlü su altı yönetmenimiz Haluk Cecan'a kadar onlarca ismi konuk eden Seyir Defteri, program kalitesiyle geçtiğimiz ay düzenlenen 1. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali'nde "Başarı Ödülü" kazandı.

                Aksiyon Ajans tarafından hazırlanan programın yapımcılığını Tanju Tohumcu yönetmenliği ve metin yazarlığını ise Vahit Özdemir gerçekleştiriyor.

Editör: TE Bilişim