SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖĞRENCİLERİ GEMAK ŞİRKETLER GRUBUNUN GEMAK TGE TERSANESİ’NDE

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Sağlık Bilimleri Fakültesi ve SHMYO İş Sağlığı ve Güvenliği’nde öğrenim göre öğrenciler uygulamalı eğitimler kapsamında GEMAK TGE TERSANESİ’ne teknik bir ziyarette bulundu.

Tuzla Liman Başkanlığı sorumluluk sahasında bulunan GEMAK TGE TERSANESİ’ne Öğr.Elemanı Kpt. Ramazan Açıkgöz ile birlikte yapılan teknik ziyarette öğrenciler; tersanenin sağlık, emniyet, çevre ve kalite politikaları ve güzel uygulama örneklerinin yanında tersanenin teknik donanım, havuz, atölyeler, kızaklar ve havuzlarla ilgili bilgiler, gemilerin imalat ve bakım-onarımları hakkında bilgi sahibi oldular. Öğrencilerin tersaneye intikallerinden hemen sonra planlandığı gibi tersane güvenlik birimlerince öğrenciler uygun güvenlik toplanma sahasında toplandılar. Öğr. Elemanı Ramazan Açıkgöz ile öğrencileri Yönetim kadrosundan genel müdürü Mustafa Torbalı ile birlikte Sağlık ve Emniyet birimi ilgilileri karşılamışlardır.

Karşılamaya müteakip hemen ziyaretçiler sağlık ve emniyet ile ilgili brifing ve eğitimi için salona alındılar. Sağlık ve emniyet eğitimlerine müteakip, tüm öğrenciler ve Öğr.Elemanı sağlık ve emniyet ile ilgili kişisel koruyucu ekipmanlarını giymiş bir şekilde Genel Müdür liderliğinde sahada sağlık ve emniyet ile ilgili uygulamaları bizzat yerinde görebilme şansına sahip olmalarının yanında, tersanede bakım-tutum için havuzda bulunan 300m boyunda bir konteyner gemisini de görme fırsatı yakaladılar. Öğrenciler bu kadar büyük bir gemiye verilen sağlıklı ve emniyetli çalışma ortamından çok etkilendiler. Bunun yanında tüm kaynak, boru imalat ve tamir atölyelerindeki çalışmalar ile gantry kreynleri ve operasyonlarını görebilme fırsatını buldular. Ülkemizin sağlık temalı ilk köklü üniversitesi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencileri tersanede bulunan sağlık tesisini de görerek, tersane teknik ziyaretini tamamladılar.

Ziyaret sonunda Tersane Genel Müdürü Mustafa Torbalı ve sağlık ve emniyet birimi ilgileri ile öğrenciler, ziyaretleri ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Tersane teknik ziyareti sonrası ilgililere teşekkür eden öğrenciler mutlu bir şekilde tersaneden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim