Rusya'ya ilk kez gemiyle taşınacak

Antalya Limanı canlanıyor. Yaş meyve ve sebze ihracatçısı Antalya, ürünlerini Rusya, Ukrayna ve Mısır'a ilk kez gemiyle gönderecek.

ARKAS Denizcilik 15.6 milyon dolara 600 frigofrig konteyner aldı. Ürünün bozulma riski kalkıyor. Akdeniz Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Hasan Akıncıoğlu, "Ürün, 5 gün içinde Rusya'nın Odessa Limam'nda olacak" dedi.

ARKAS Denizcilik, uzun süre sürdürdüğü fizibilite çalışmaları sonrasında yaş meyve ve sebze ihracatına yönelik yeni seferini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 15.6 milyon dolar harcayarak 600 frigofrig (soğutmalı) konteyner alan firma; Antalya ve Mersin'den Rusya, Ukrayna ve Mısır limanlarına yaş meyve ve sebze taşıyacak. Böylece malını önce TIR'larla Trabzon'a götürerek orada gemiye yükleyen ihracatçı iki iş yapmamış olacak.

 5 GÜNDE ODESSA LİMANI

Limanın işletmesini devralan Akdeniz Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Hasan Akıncıoğlu, "Ürün, 5 gün içinde Rusya'nın Odessa Limam'nda olacak" dedi. Trabzon'a giden TIR'lann limana boşalttığı yükü alan gemilerin genelde küçük olduğunu, dalgalı denizlerde yanaşma yapamadıkları için de sık sık ürünlerin bozulma riski ile karşı karşıya kaldığını belirten Akıncıoğlu, "Antalya'dan direkt olarak Rusya'ya giden ürünün bozulma riski en aza inecek" dedi.

100 TIR YAŞ SEBZE

Mayıs ayında Mısır, Mersin, Antalya, Bulgaristan Ukrayna ve Rusya limanları arasında ring atacak firmanın Antalya'dan haftada bir kez mal alabileceğini belirten Akıncıoğlu, "Geminin Antalya'dan alabileceği yük haftada 50 konteyner olabilecek.

Kalkış saatleri belli gün ve saatlerde olacak. Talep geldikçe zaman içinde sefer sayısı artacak" diye konuştu.

Yoğun ihracat sezonunda Antalya'dan günde 100 TIR yaş meyve ve sebze çıktığına işaret eden Akıncıoğlu, liman işledikçe bu seferierin artacağına inandığını söyledi.

Kaynak: Mahir Varlı/ Hürriyet EGE

Editör: TE Bilişim