Rekabet Kurulundan Marinaların Devrine İnceleme

Rekabet Kurulu, Beta Marina ve Pendik Marina’nın Setur’a devrini nihai incelemeye aldı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Beta Marina Liman ve Çekek İşletmesi A.Ş. ve Pendik Turizm Marina Yat ve Çekek İşletmesi A.Ş.’nin hisselerinin tamamının Setur Servis Turistik A.Ş. tarafından devralınmasına ilişkin başvurunun nihai incelemeye alındığı bildirildi.

Kurul’a bildirilmiş bir birleşme/devralma işleminin nihai karara kadar askıda olup uygulamaya konulmasının mümkün olmayacağı vurgulanan açıklamada, “Bununla birlikte işlemin nihai incelemeye alınması, izin verilemez nitelikte olduğu anlamına gelmemektedir” denildi. Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Hisselerinin tamamına Sağlam İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş.’nin sahip olduğu Beta Marina Liman ve Çekek İşletmesi A.Ş. ile hisselerine Sağlam İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş. ve Çakır Yapı San. Tic. A.Ş.’nin sahip olduğu Pendik Turizm Marina Yat ve Çekek İşletmesi A.Ş.’nin hisselerinin tamamının Setur Servis Turistik A.Ş. tarafından devralınmasına ilişkin başvuru, Rekabet Kurulunun 7 Ağustos 2014 tarihli 14-26/522-M sayılı kararı ile nihai incelemeye alındı.

Bilindiği üzere, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 7. maddesi ile Rekabet Kurulu, piyasalarda rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğuracak birleşme ve/veya devralma işlemlerini denetlemekle görevlidir. Kurul, piyasadaki rekabetin yapısına etkileri bakımından incelemenin derinleştirilmesi ihtiyacı duyulan işlemleri, Kanun’un 10. maddesi çerçevesinde nihai incelemeye alabilmektedir.”

Editör: TE Bilişim