Panama Bayrağı Türk Loydu’nda

Türk Loydu, dünyanın en büyük gemi siciline sahip Panama Denizcilik İdaresi tarafından Panama bayraklı gemilere hizmet vermek üzere yetkilendirildi.

Dünyanın denizcilikte önde gelen önemli bayrak devletlerinden olan Panama’nın denizcilik alanındaki otoritesi Panama Denizcilik İdaresi ile Türk Loydu arasında, Türk Loydu’nun yetkilendirilmesine ilişkin protokol, 7 Kasım 2017 tarihinde İstanbul St. Regis Oteli’nde düzenlenen törende imzalandı. Yürürlüğe giren protokol ile Türk Loydu, Panama bayraklı gemilerde klas sertifikası ve uluslararası denizcilik sözleşmelerinin gerektirdiği zorunlu sertifikaları düzenleme yetkisi elde etti.

Yetki devri protokolünün imzalanması için düzenlenen törene Panama Denizcilik İdaresi Deniz Ticareti Genel Müdürü Fernando Solorzano, Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Nunez, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Türk Loydu Genel Müdürü Alper Eralp ile Türk Loydu yöneticileri yanı sıra Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Genel Müdürü Naci Kaya İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve Türk denizcilik camiasının önemli isimleri katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Cem Melikoğlu; Dünyada önde gelen büyüklükte oldukça saygın bir gemi siciline sahip olan Panama Denizcilik İdaresi’nin, Türk Loydu’nu yetkilendirilmiş kuruluş olarak seçmesinin, Türk Loydu’na duyulan güvenin bir sonucu olduğunu ve Türk Loydu’nun uluslararası alandaki büyük hedeflerini gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yetkilendirme sürecinde başta Sn Panama Denizcilik Bakanı Barakat Pitty, Bakan Yardımcısı Agustin Moreno ve Panama Denizcilik İdaresi Yetkililerine, aynı zamanda UDH Bakanımız Sn Ahmet Arslan, UDHB Müsteşarımız Sn Suat Hayri Aka ve UDH Bakanlığı Genel Müdürü Sn Emre Dinçer olmak üzere, yetki devri sürecinde değerli katkıları bulunan tüm UDHB bürokrat ve çalışanları ile Türk Loydu yönetici ve çalışanlarına teşekkür ettiklerini belirtti.

6 Kasım Panama Ulusal Günü’nün kutlandığı bu özel günde yapılan törende Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu tarafından Panama Denizcilik İdaresi Deniz Ticareti Genel Müdürü Fernado Solorzano ile Panama’nın İstanbul Başkonsolosu Andres Nunez’e birer teşekkür plaketi verirken, Panama’nın İstanbul Başkonsolosu Andres Nunez de günün anısına Panama Denizcilik İdaresi Deniz Ticareti Genel Müdürü Fernado Solorzano ile Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu’na birer plaket takdim etti.

Panama Denizcilik İdaresi, dünya deniz ticaret filosunun %18’ini temsil eden 8.000’den fazla tescilli gemi ile dünyanın en büyük gemi sicilini yönetmekten sorumludur. Bu yıl yüzüncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan İdare’nin Türkiye dahil 64 ülkede bulunan deniz özel konsolosluğu ve 9 SEGUMAR teknik bürosu ile dünyada 7/24 hizmet veriyor. IACS üyeliği için aday kuruluş durumunda bulunan Türk Loydu ise Türkiye’nin önemli sektörel kuruluşlarının bir araya gelerek, ülkemizin öz kaynaklarıyla oluşturduğu ve o günden bu yana sürekli hizmet alanlarını genişleterek, deniz ve kara endüstrisindeki gelişmelere öncülük ederek büyümesini sürdürmektedir.

Editör: TE Bilişim