Lucien Arkas; “Otomotiv sektörünün gelişimi için altyapı yatırımlarına hemen başlamalıyız”

Otomotiv Lojistiği İş Konferansı’nda konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, otomotiv sektöründeki hızlı gelişimi karşılayabilmek için altyapı yatırımlarının ivedilikle başlaması gerektiğini söyledi

Arkas Holding ve Omsan Lojistik işbirliği ile Türk Lojistik Enstitüsü tarafından düzenlenen OTOMOTİV LOJİSTİĞİ İŞ KONFERANSI’nda biraraya gelen sektörün temsilcileri ve dernekleri, taşıma yollarını bir adım daha ileri götürdü. Konferansa konuşmacı olarak katılan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, çok hızlı bir gelişme içinde olan otomotiv sektörünün limanlarda tıkandığını belirtti.

Marmara bölgesindeki limanların yıllardır aynı kapasitede olduğunu belirten Arkas, “Haydarpaşa limanının kapasitesi 1994’de ne idiyse bugün de o. 1994’te sıkışıklık vardı, Ambarlı’daki limanlar yükünü biraz hafifletti. Bugünde eski haline dönüyor yavaş yavaş. Biz Gölcükte 440 bin araçlık otomobile özel bir liman yatırımına başladık. Bağımsız, herkese açık ve sadece araba elleçleme yapacak olan ilk limandır. İnşallah bir sene sonra açarız. Ama bu da yeterli değil çünkü otomotiv dış ticareti çok hızlı artıyor” dedi.

İç dağıtımda demiryolu ve denizyolu da kullanılmalı

Otomotivin önündeki ikinci engelin iç dağıtım olduğunu dile getiren Arkas, “Mecburen ithalat da ihracat da Marmara’dan geçecek. Fabrikalar orada. Anadolu’ya gidecek olan arabalar karadan mı geçecek? Kaç tanesini taşıyabiliriz? Üretim ve talep çok hızlı artıyor. Denizyolunu ve demiryolunu birlikte kullanmamız şart” dedi. Arkas ayrıca limanlara ve iç dağıtıma yapılacak yatırımlarla tüketicinin de, azalan lojistik maliyetlerinin sayesinde daha ucuza otomobil alabileceğini belirtti.

TİM Türker İnanoğlu Show Center Maslak İstanbul’da gerçekleştirilen konferansa; OSD – Otomotiv Sanayicileri Derneği, ODD – Otomotiv Distribütörleri Derneği, OYDER – Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği, TAİD – Ticari Araç İthalatçıları Derneği ve TAYSAD – Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği ve lojistik sektörü temsilcileri katıldı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim