İstanbul’da MSC’nin Türkiye’deki konteyner taşımacılığını yapan MEDLOG Lojistik de DİSK/Nakliyat-İş Sendikası’nda örgütlenen 8 işçinin işten atılması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada “Sendikamız üyesi atılan işçilerin geri alınması için mücadelemiz devam edecektir” denildi

Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan MSC’nin (Mediterranean Shipping Company) Türkiye’deki konteyner taşımacılığını yapan MEDLOG Lojistik de DİSK/Nakliyat-İş Sendikası’nda örgütlenen 8 sendika üyesi işçi çeşitli bahanelerle işten atıldı.

İstanbul’da Nakliyat-İş MSC Genel Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu okudu. Küçükosmanoğlu, MEDLOG işyerinde yasal çoğunluğun sağlandığını ve Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çoğunluk tespiti için başvuru yapacaklarını ifade ederek “MSC/MEDLOG Lojistik işverenini, uluslararası ve ulusal sözleşmelerle anayasa ve yasalarla güvence altına alınan örgütlenme, sendikaya üye olma hakkına saygı göstermeye çağırıyoruz. Sendikamız üyesi atılan işçilerin geri alınması için mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Editör: TE Bilişim