Denizcilik Çalışma Sözleşmesi (MLC 2006) PSC Yoğunlaştırılmış Denetim Kampanyası

Paris Liman Devleti Kontrolü, Denizcilik Çalışma Sözleşmesi'nin (MLC, 2016) uyumunu doğrulamak için 2016 yılında Yoğunlaştırılmış Denetim Kampanyası (CIC) başlatacaktır.
Bu kampanya 3 ay sürecek ve 1 Eylül 2016’da başlayıp 30 Kasım 2016’da sona erecektir. MLC 2006, gemi adamlarının çalışma sözleşmelerini ve denizcilik firmalarının bu sözleşmeler üzerindeki yükümlülüklerini, çalışma saatlerini, sağlık ve emniyetini, yaşam alanlarını, iaşe standartlarını ve gemi adamlarının refahını içeren konuları geniş bir yelpazede ele alır.
Liman Devleti Kontrol Denetçileri, gemi adamlarının çalışma ve yaşam koşullarının ilgili sözleşmenin asgari gereklilikleriyle uyumunu denetleyen 12 maddeyi içeren kontrol listesi kullanacaklardır. Buna ilaveten; 18 yaş altı çalışan gemi adamlarının çalışma koşullarını, tüm gemi adamlarının emniyet eğitimlerini ve gemi adamlarının geçerli sağlık sertifikaları olup olmadığına ilişkin bilgileri kaydedeceklerdir.

Aşağıda denetimlere hazırlıkta yardımcı olabilecek Türkçe /İngilizce içerikli CIC kontrol listesini bulabilirsiniz. Eğer eksiklikler bulunur ise, liman devleti denetçileri, eksikliklerin giderilmesi için kaptana belirli bir süre için talimat vermek veya eksiklikler giderilinceye kadar gemilerin tutulmasına kadar varan önlemler alabilecekledir.

İlgili kontrol listesi linkine buradan ulaşabilirsiniz Konu ile ilgili olarak Türk Loydu ile iletişime geçip konu ile ilgili uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.
 
Editör: TE Bilişim