Marine Line, Chemline ile büyüyecek

Marine Line, ‘Chemline’ markalı kaplamalarıyla endüstri sektöründe büyümeyi hedefliyor.

Denizcilik ve endüstri sektöründe her türlü kimyasala karşı dayanıklı özel kaplama temini, uygulaması ve teknik servisi konusunda hizmet veren Marine Line Coating, geçen yıldan itibaren özellikle endüstri sektörüne yöneldi. Bu alanda gerçekleştirdiği yapılanmayla kara endüstrisinde depolamada ve taşımacılıkta kullanılacak her türlü kimyasala karşı dayanıklı kaplama uygulamasını gerçekleştirmeye başlayan firma, yıl sonunda deniz sektöründe yakaladığı yaklaşık yüzde 90’lık pazar payını, bu alanda da yakalamayı hedefliyor. Marine Line Coating Genel Müdürü Koray Karagöz, gerek karada gerekse denizde korozyon ve kimyasal saldırı hasarına karşı koruyan ve güvenli kimyasal depolaması-taşıması sağlayan özel kaplamaları geliştiren Advanced Polymer Coatings’in Türkiye firması olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini anlattı.

Denizcilik sektöründe bu yıl itibarıyla Türkiye’de 300’den fazla kimyasal tanker ve 4 milyon metrekareden fazla alanda kaplama gerçekleştirdiklerini anlatan Karagöz, özellikle geçen yıldan itibaren endüstri sektörüne yöneldiklerini kaydetti. Bu alanda yapılanmalarını tamamlayarak, ‘Chemline’ marka kaplamalarıyla hizmet vermeye başladıklarını dile getiren Karagöz, gerek depolama gerek kara taşımacılığında kullanılabilen her türlü kimyasala karşı dayanıklı kaplama uygulamaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Söz konusu zaman içinde 60’tan fazla kara tesisine bu hizmeti verdiklerini aktaran Karagöz, “Bu ivme hızla yükseliyor. 2013 yılı sonunda hedefimiz; deniz sektöründe yakaladığımız başarıyı kara sektöründe de tekrarlamak. Kısa süre içinde deniz sektöründe yakaladığımız yüzde 85 ila 90 arasındaki pazar payımızı kara sektöründe de elde edebilmek” diye konuştu.

“Kaplama malzemelerimiz ADR regülasyonlarına uygun”

Advanced Polymer Caotings firmasının denizcilik alanında her türlü kimyasala karşı dayanıklı özel kaplama temini, uygulaması ve teknik servisi konusunda 2001 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösterdiğini bildiren Koray Karagöz, 2006 yılında ise Marine Line Coating’in Advanced Polymer Coatings ortaklığıyla kurulduğunu bildirdi. Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Kafkas ülkeleri, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da da faaliyetlerini sürdürdüklerini ve halen Hollanda-Polonya-Hirvatistan-Cezayir-Kuzey Irak ve Dubai’de projelerinin olduğunu dile getiren Karagöz, şunları söyledi: “Uygulama kalitemizin bu ülkelere oranla çok daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca hâlâ diğer Avrupa ülkelerinden işçilik bazında daha uygun olduğumuzu ve kalite olarak da onlardan aşağı kalmadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim.” Sektörün sorunlarına yönelik değerlendirmeler de de bulunan Karagöz, özellikle kara taşımacılığındaki şu an ki en büyük sorunun birçok firmanın hâlâ ADR regülasyonlarına hazır olmamasından kaynaklandığını söyledi. Firmalarının kaplama malzemelerinin ADR regülasyonlarına uygun olduğunu iddia eden Karagöz, Duesseldorf’taki fabrikalarında her ay 80 adet ADR regülasyonlarına uygun road tanker-iso container kaplaması gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim