Limak Sürdürülebilirlik Raporu Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) Tarafından Gold Ödüle Layık Görüldü

Limak 2014-2015 Sürdürülebilirlik Raporu, dünyanın en prestijli halkla ilişkiler platformlarından Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi tarafından düzenlenen Uluslararası İletişim Ödülleri değerlendirmesi sonucunda gold ödül aldı

Limak,2014-2015 Sürdürülebilirlik Raporu, dünyanın en prestijli halkla ilişkiler platformlarından Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (League of American Communications Professionals – LACP) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası İletişim Ödülleri (2015/16 Vision Awards) değerlendirmesi sonucunda ödül aldı.

Rapor, 10,000 üzeri çalışan sayılı holding - sürdürülebilirlik raporu kategorisinde 100 üzerinden 98 puanla, ikinci en büyük ödül olan gold ödüle layık görüldü.

Ödül; ilk izlenim, rapor kapağı, paydaşlara mesaj, rapor içeriği, yaratıcılık, mesaj verme, bilgilere erişim, finansal bilgilerin anlaşılabilirliği gibi 8 kriter üzerinden değerlendiriliyor.

İnşaat başta olmak üzere,turizm, çimento, altyapı ve enerji yatırımları ile gıda gibi birçok sektörde faaliyetlerine devam eden Limak Şirketler Grubu, çevre ve toplumsal sorumluluk bilinciyle faaliyet gösterdiği tüm alanlarda; pozitif bir etki yaratmayı hedefliyor.

İçerik danışmanlığında SUSTAiNOVA Sustainability Consulting ve görsel tasarımında Tasavvur Reklam ve İletişim’in görev aldığı Limak 2014-2015 Sürdürülebilirlik Raporu, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) tarafından geliştirilen Sürdürülebilirlik Raporlaması Kılavuzları’nın güncel versiyonu olan G4’ün “temel” seçeneğinin içerik gerekliliklerini karşılayacak şekilde hazırlandı ve GRI tarafından onaylandı. Ayrıca rapor, 2014 yılında Limak Şirketler Grubu’nun imzacısı olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) prensiplerine uyumla ilgili uygulamaların raporlamasını da içeriyor.

Limak 2014-2015 Sürdürülebilirlik Raporu’na http://www.limak.com.tr/sosyal-sorumluluk/surdurul... adresinden ulaşılabiliyor.

Rapordan Öne Çıkan Bölümler

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki olan köklü geçmişi ve başarılı projeleriyle Limak İnşaat, yurt içi ve yurt dışında baraj, tünel, havalimanı, liman, otoyol, hidroelektrik santrali, arıtma tesisi, gıda tesisi gibi büyük altyapı projeleri ile karma kullanım odaklı yapılar ve otel inşaatı gibi çeşitli üstyapı projelerini hayata geçirerek çok önemli yatırımlara imza attı. Bu kapsamda iş sağlığı ve güvenliğini en öncelikli bir konu olarak değerlendiren Limak İnşaat’ın şantiye sahaları uluslararası geçerliliği olan ISO 9001 Kalite Yönetimi, ISO 14001 Çevre Yönetimi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi sertifikaları sahibi. Ayrıca Limak İnşaat Entegre Yönetim Sistemi’ni de tüm birimlerinde uyguluyor.

Turizmde çevreye duyarlı ‘Gold’ ödülü

Yaklaşık 2 bin çalışanıyla 40 ülkeden 300 binden fazla misafiri “sıcak misafirperverlik ve mükemmel hizmet” felsefesi ile ağırlayan Limak Turizm, bu yaklaşımıyla müşteri memnuniyet seviyesini % 96 gibi yüksek bir seviyeye ulaştırdı. Ayrıca, Arcadia Otel’in aldığı “Sürdürülebilir Turizm Ödülü” ile 2014 yılında Limra, Lara ve Atlantis Otelleri’nin kazandırdığı “Uluslararası Çevreye Duyarlı Tesis Travelife Gold” ödülleri Limak Şirketler Grubu’nun sürdürülebilirlik yolculuğunda motivasyon artırıcı etken oldu.

Limak Çimento elektrik tüketimini yüzde 21 azalttı

Türkiye’nin ikinci büyük üretim kapasitesine sahip olan Limak Çimento, doğaya saygılı ve sürdürülebilir üretim anlayışı doğrultusunda 2005-2015 yılları arasında modernizasyon yatırımları gerçekleştirerek birim klinker üretimi spesifik ısı tüketimini %10,92, birim çimento üretimi spesifik elektrik tüketimini ise %21,03 azalttı. Türk çimento sektöründe bir ilk olarak düşük NOx emisyonlu kalsinatörlü döner fırınları Balıkesir ve Trakya çimento fabrikalarında devreye alan Limak Çimento, çevre dostu ve temiz enerji teknojileri kullanma konusundaki hassasiyetini bu öncü uygulamayla göstermiş oldu.

Limak Enerji’nin EBS yatırımları hızla devam ediyor

Enerji ithalatının toplam ithalatın dörtte birini oluşturduğu Türkiye’de, Limak Enerji, hidroelektrik, doğal gaz ve kömür gibi farklı kaynaklardan enerji ürettiği yaklaşık 3.000 MW’lık kurulu güç kapasitesi ile yılda 4 milyon kişinin elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanmasına hizmet ediyor.Mevcut portföyünün yanı sıra, güneş ve jeotermal kaynaklara dayanan üretim tesisi projeleri de geliştiren Limak Enerji, Hamitabat Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’nde (HEAŞ) devam eden modernizasyon çalışmaları tamamlandığında, Türkiye’nin doğalgaz ithalatının azaltılmasında önemli bir rol oynayacak. Diğer yandan bu yenileme projesi ile santralda baca gazı ve ses emisyonlarını azaltarak su tasarrufu sağlanması hedefi doğrultusunda önemli adımlar atıldı.

Limak Enerji, hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini daha da artırmak için yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda “Entegre Bilişim Sistemleri” (EBS) yatırımları devam ederken, ERP ve faturalama başta olmak üzere bir çok modül kullanılmaya başlandı.

Priştina Uluslararası Havalimanı’na 14 ödül

Havalimanı yatırımlarına tüm hızıyla devam eden Limak Şirketler Grubu’nun yurt dışında inşaa ettiği Kosova’nın tek havalimanı Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı, daha az enerji tüketimiveçevreye duyarlı operasyonlarıile dikkatleri üzerine çekiyor. Yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkan Priştina uluslararası Adem Yaşari Havalimanı, sosyal sorumluluk projeleri Avrupa kategorisinde “Stevie Gümüş Ödülü” ve en iyi çevre uygulamaları dalında “Uluslararası Yeşil Elma Ödülleri” dahil olmak üzere 14 ödül alarak çok önemli bir başarıya imza attı. Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı’nı ziyaret eden yolcu sayısı da 1,6 milyona yaklaştı.

LimakPort’un kapasitesi 3 milyon TEU’ya çıkacak

2011 yılı sonunda, 36 yıllık işletme hakkı devralınan LimakPort İskenderun Limanı’nda ise kapsamlı modernizasyon ve kapasite artışı yatırımları gerçekleştirildi. Çevresel ve sosyal etkileri açısından Ekvator Prensipleri’ne uygun olarak gerçekleştirilen yatırım sonucunda, 1 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahip modern bir konteyner limanına dönüştü. Gelecekte tamamlanacak son faz yatırım ile liman kapasitesi 3 milyon TEU’ya ulaşabilecek.

Limkon ‘organik’ üretimini her yıl artırıyor

Limkon Meyve Suyu Konsantre Tesisleri de 2015 yılında Türkiye’de narenciye ürün işlemede ilk sıralardaki yerini koruyor. Özellikle yurt dışındaki organik konsantre taleplerini karşılayabilmek için organik konsantre üretimine her yıl artarak devam eden Limkon Meyve Suyu Konsantre Tesisleri, organik üretim miktarlarında önemli bir artış kaydetti.

Editör: TE Bilişim