İskenderun Deniz Nakliyecileri Derneği, kuruluşunun 50. yılı münasebetiyle bir kokteyl düzenleyerek deniz sektörünün önde gelen isimlerini bir arada buluşturdu. 

Sektöre damgasını vuran isimlerin bir araya geldiği kokteylde denizcilik sektörünün duayenlerinden Ronald Makzume’ye İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ve Deniz Nakliyecileri Derneği Başkanı Adnan Yener tarafından hizmetleri anısına plaket takdim edildi. Ülkemizin kalkınmasında etkin bir sektör olan denizcilik, İskenderun’da Deniz Nakliyecileri Derneği’nin geniş kapsamlı çalışmaları, bu doğrultuda kent ekonomisin yanı sıra sosyal sorumluluklarla da hizmet vermeye devam ediyor. Yarım asırlık bir geçmişe sahip olan İskenderun Deniz Nakliyecileri Derneği, kuruluşunun 50. yılına özel kokteyl düzenledi. İstanbul’dan geniş katılımın olduğu kokteyle, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Doğu Akdeniz Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Ali Aygün, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, İskenderun, İsdemir ve Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Müdürleri, İskenderun körfezindeki liman ve terminal müdürleri, Deniz Nakliyecileri Derneği yönetim kurulu üyeler ile birlikte İstanbul’dan gelen sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.

Bugüne kadar İskenderun’a her platformda sahip çıkan, zor ve kısıtlı imkanlar içinde bir okul kazandırmayı başaran Deniz Nakliyecileri Derneği, aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize de burs vererek üzerine düşeni layıkıyla yerine getiriyor. Açılış konuşmasını yapan İskenderun Deniz Nakliyecileri Derneği Başkanı Adnan Yener, derneğin faaliyetlerinden bahsederek, “1967 yılında kurulan derneğin o dönemler Deniz Ticaret Odalarının olmamasından dolayı deniz sektörünün sorunlarını ve sıkıntılarını el birliği ile çözmek amacıyla kurulduğunu ifade etti. Başkan Yener, “Üyelerden aldığımız destek ve güç ile derneğimiz, ilçemizde kendi adını taşıyan bir ortaokul yaptırarak eğitim bakanlığının envanterine katmış, dönemin kara, deniz ve hava kuvvetlerini güçlendirme vakfı ile diğer okullara da maddi destek vermiştir.

1987 yılında Deniz Ticaret Odası’nın kurulmasının ardından bahsettiğim hizmetlerin oda tarafından yürütüleceği beklentisi ile dernek faaliyetlerinde bir duraklama yaşanmış ise de bir kaç yıl içinde odanın ulusal ve uluslar arası seviyelerde mesleki sorunlar ile uğraştığı, buna karşılık yerel konuların yine derneğimiz tarafından takip ile çözümlenmesi gerekliliği anlaşılmış ve derneğimiz faaliyetlerine ilk yıllardaki olduğu gibi hizmetlerine kaldığı yerden devam etmiştir” dedi. Yener ayrıca, dernek üyelerinden 15 kişinin üniversitelerde okuyan çocuklarına burs verdiklerini, bunu da derneğin kısıtlı imkanlarıyla başarı ile devam ettiklerinin altını çizdi. Daha sonra dernek binası içerisinde bulunan Atatürk ve İskenderun köşesi açılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Deniz Nakliyecileri Derneği’nin kurucularından olan Ronald Makzume’te 50. yıl plaketi verilirken de duygu dolu anlar yaşandı. İskenderun’da bir çok hizmetleri bulunan Makzume’nin 50. yıl plaketini alırken duygulandığı gözlerden kaçmazken İMEAK DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’da bir konuşma yaparak İskenderun’da çok anıları olduğunu, İskenderun’u asla unutamadığını dile getirdi. Ronald Makzume’ye 50. yıl plaketini veren Cengiz Kaptanoğlu, İskenderun’un kendisi için de çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Kokteylde daha sonra davetliler, sektörün daha da canlanması, ülke ekonomisi ve istihdama daha çok katkı sunmak için yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişi yaptılar.

Editör: TE Bilişim